Dayanışma Derneği'nde Vicdan Gecesi

Sakarya Dayanışma Derneği’nde düzenlenen gecede 2003’te Filistin’de buldozerle ezilerek hayatını kaybeden barış gönüllüsü Rachel Corrie anıldı.

21-03-2011


İslam ve Hayat

Dünya Vicdan Günü vesilesiyle daha önceki yıllarda yapılan anma etkinliklerinden fotoğrafların gösterilmesiyle başlayan gecede konuşan Beytullah Önce, “Rachel Corrie tüm dünyada sembolik bir isim… Daha küçük yaştayken dahi dünya çocukları için, açlık ve yoksulluk için endişelenen Rachel, büyüdüğünde endişelenmekten öteye geçerek, Filistinli çocuklar için bir şeyleri değiştirmek istedi. 

Barış ve adalet için verdiği mücadele uğruna canını dahi ortaya koyarak bize güzel bir örneklik miras bıraktı. Rachel Corrie’yi anarken, işgal altındaki tüm halkları, suçsuz yere evlerinden sürülenleri, inancı ya da kimliği, dili ya da kültürü yasaklananları, katliamları, Halepçe’yi de hatırlamak gerekiyor. Tabi yoksulları, yetimleri, ezilen veya sömürülenleri, diktatörlerine karşı ayaklanan halkları da unutmamak lazım.

Rachel’ın yaptığı gibi tüm insanlık için ayağa kalkmak ve herkes için hak, adalet, barış, özgürlük sağlanana kadar oturmamak lazım. Bunları bir kez daha düşünmemize vesile olan vicdan ve merhamet sahibi Rachel’ı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Konuşmasında İsrail’de Rachel Corrie’nin ölümü için açılan dava hakkında bilgiler aktaran Beytullah Önce, Nisan ayında davanın devam edeceğini belirtti. Açılış konuşmasından sonra anma etkinliği Rachel Corrie hakkında hazırlanan videoların gösterilmesiyle devam etti.
 

 

Etiketler : #Dayanışma   #Derneği'nde   #Vicdan   #Gecesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN