Darbecilerin Whatsapp grubu ele geçirildi

Dün akşam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlerin Whatsapp grubu ele geçirildi. Binbaşı Murat Çelebioğlu'nun açtığı ve üst düzey komutanların yer aldığı grupta darbecilerin önemli gelişmeleri buradan paylaşacakları belirtiliyor. Binbaşı Çelebioğlu, “önemli duyuruları buradan yapacağım” dedikten sonra darbeci subaylar tek tek pozisyonlarını bildiriyorlar.

16-07-2016


Gözaltına alınan bir subayın telefonundan videoya kaydedilen Yurtta Sulh ismi verilen grupta yazılanlara göre, darbeciler İstanbul Emniyet Müdürlüğü müdür yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ve AFAD İstanbul İl Başkanı (Gökay Bostan) ile işbirliği içindeymişler. Whatsaap Grubu'nu kuran Binbaşı Çelebioğlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarının arandığını kaydederek, “büyük bölümü itaat ediyor" diyor.

FETÖ'cü subaylardan Albay Müslüm Kaya gruba şunları yazmış: “Belediyeden yüksek seviyedeki Mehmet Tunç Bey itaat ediyor. İBB'yi halledeceğim diyor. Bana zarar vermesinler diyor." Darbeci subaylardan Binbaşı Osman Akkaya ise İstanbul AFAD İl Müdürü Gökay Bostan ile nasıl bir işbirliği içinde olduklarını şöyle yazmış: “İl AFAD Md. Valilikte sorun çıkmaz dedi. Edremit'ten İstanbul'a dönmek istiyor. Faaliyeti destekliyor. Gelişime müsaade edilebilir mi diye soruyor." Darbeciler gece Boğaz Köprüsü'ne hareket eden İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın acele tutuklanması talimatını da veriyorlar. FETÖ'cü subaylar, darbeye katılan askerlerin bugün yiyecekleri üç öğün yemeğin nereden tedarik edileceğini de aralarında tartışıyorlar.

Etiketler : #Darbecilerin   #Whatsapp   #grubu   #ele   #geçirildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN