Danıştay eski başkanı: Danıştay saldırısı organizasyon işi

Eski Danıştay Başkanı Nuri Alan, cinayetle ilgili kayıt silme skandalının ardındaki organizasyona dikkat çekti. Emekli Danıştay Hâkimi Hayrettin Küçüksoy ise cinayetin işlendiği gün idari soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek sordu: Saldırganın içeriye girmesine kim yardım etti?

26-04-2010


Eski Danıştay Başkanı Nuri Alan, cinayetle ilgili kayıt silme skandalının ardındaki organizasyona dikkat çekti. Emekli Danıştay Hâkimi Hayrettin Küçüksoy ise cinayetin işlendiği gün idari soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek sordu: Saldırganın içeriye girmesine kim yardım etti? 
 
Kanlı Danıştay saldırısı hakkında tarihî bir skandalı ortaya çıkaran TÜBİTAK raporu geçtiğimiz hafta gündeme damgasını vurdu. Kamera kayıtlarının silindiğini belgeleyen rapora rağmen gerek Danıştay'ın, gerekse Oyak Güvenlik'in derin sessizliği sürüyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz eski Danıştay Başkanı Nuri Alan ile emekli Danıştay Hâkimi Hayrettin Küçüksoy ise çarpıcı açıklamalar yaptı. Nuri Alan, kamera kayıtlarının silinmesinin dışarıdan bakıldığında bir organizasyonu düşündürdüğünü belirtti. Ancak yargı içerisinden kimsenin böyle bir şeye kalkışmasını mümkün görmediğini vurguladı ve o dönem Danıştay Başkanı olan Sumru Çörtoğlu'nun daha aydınlatıcı bilgiler verebileceğini söyledi. Emekli Danıştay Hâkimi Hayrettin Küçüksoy da saldırıyla ilgili soru işaretlerine dikkat çekti. "Cinayetin işlendiği gün Danıştay idari soruşturma başlatmalıydı." diyen Küçüksoy, şöyle konuştu: "Saldırganın binaya girmesine kim yardım etti? Binadaki kamera hard disklerinin olaydan bir gün önce arıza nedeniyle söküldüğü iddialarını Danıştay kendi içerisinde araştırmalıydı. Adam elini kolunu sallayarak binaya girmedi ya..."

Eski Danıştay Başkanı Nuri Alan, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in kendisi başkan olduğu dönem genel sekreterlik görevini yürüttüğünü anlatıyor. Alan, "Devam eden ceza yargılamasının sonucuna göre bir idari soruşturma da açılabilir." şeklinde konuşuyor. Danıştay saldırısı ile ilgili kayıtların silinmesi suretiyle birilerinin kollanması söz konusuysa, bunun yargı içerisindeki birileri tarafından yapılacağına inanmadığını ifade eden Alan, "Yargı içerisinden kimsenin böyle bir şeye kalkışması mümkün değildir. O dönemde Danıştay başkanı olan Sumru Çörtoğlu'yla görüşürseniz daha aydınlatıcı bilgiler alabilirsiniz." diyor.

Emekli Danıştay Hâkim Hayrettin Küçüksoy ise adli mercilerin saldırının gerçekleştiği gün soruşturmaya el koyması gerektiğini aktarıyor. Kamera kayıtlarının uzun zaman geçtikten sonra ortaya çıkmasının da bir plan dâhilinde olduğunu düşünüyor. Danıştay'da idari soruşturma yapılması gerektiğini fakat geç kalındığını vurgulayan Küçüksoy, "Cinayetin işlendiği gün Danıştay, idari soruşturma başlatmalıydı. Adam elini kolunu sallayarak binaya girmedi ya. Saldırganın binaya girmesine kimin yardım ettiği veya bina içerisindeki kamera hard disklerinin neden özellikle olaydan bir gün önce arıza nedeniyle söküldüğü iddialarını Danıştay kendi içerisinde araştırmalıydı. Danıştay'ın şimdi bir soruşturma başlatması bir anlam ifade etmeyecek." diyor.

Saldırının olduğu dönemde Danıştay başkanı olarak görev yapan Sumru Çörtoğlu, ısrarlı sorulara, "Konuşmayacağım." şeklinde cevap vermişti.

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Danıştay   #eski   #başkanı:   #Danıştay   #saldırısı   #organizasyon   #işi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN