Daha ilk gününde altı Ferrari satıldı!

Zengin ile fakir arasındaki uçurumun giderek derinleştiği yorumları yapılan Türkiye'de, otomobil fuarında yeni çıkan Ferrari modeli sadece ilk gün altı sipariş aldı.

02-11-2012


Zengin ile fakir arasındaki uçurumun giderek büyüdüğü Türkiye'de, bazı kesimler lüks çılgınlığa uçuyor. 2012 İstanbul Autoshow Fuarı'nda görücüye çıkan Ferrari'nin en yeni ve hızlı modeli F12berlinetta ilk gün tam altı sipariş aldı.

Ferrari tarihinin gelmiş geçmiş en güçlü ve en hızlı modeli unvanına sahip F12berlinetta modeli, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı'nda tanıtılmasının ardından, Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından 660 bin avrodan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla satışa sunuldu. Model, ilk gün altı sipariş aldı.

Gösterişli tasarımıyla dikkat çeken Ferrari F12berlinetta, Ferrari'nin F1 yarışlarındaki tecrübesini ve bu yönde kazandığı teknolojik birikimini tek bir çatı altında toplanmasını yansıtması bakımından önem taşıyor.

2010'DA 23 FERRARİ, 26 MASERATİ SATILMIŞTI

TOFAŞ, 2011 yılında 11 adet 458 Italia, 8 adet California, 3 adet FF ve 1 adet 599 GTO satışıyla toplamda 23 adetlik Ferrari satışı gerçekleştirmişti. Bu rakam 2010 yılında 23 adet Ferrari ile 26 adet Maserati, 2009'da ise 9 adet Ferrari ile 8 adet Maserati'ydi.

TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, 2010 rakamlarını açıklarken "Lüks markaların dünyadaki en büyük pazarı ABD idi. Orada büyük bir daralma oldu. Gelecekte artık lüks marka satışı denilince akla Çin, Türkiye, Hindistan, Rusya gelecek." demişti.

Albayrak, 2012 yılında pazardaki olağan kısmi daralmaya rağmen 20 adet Ferrari satmayı amaçladıklarını ama bunun yarısına yılın ilk üç ayında ulaştıklarını da söylemişti.

TOFAŞ'ın son yedi yılda, Türkiye'de her yıl artan rakamlarla, 153 Ferrari satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Daha   #ilk   #gününde   #altı   #Ferrari   #satıldı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN