Cumhuriyet Heykel Partisi'nin son hizmeti!

CHP'li Buca Belediyesi, ölen Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un heykelini dikiyor. Kaidesiz haliyle yaklaşık 2 metre yüksekliğinde olacak heykelin yapımı için çalışmalar sürüyor.

24-12-2020


İslam ve Hayat
 
CHP'li Buca Belediyesi, ölen Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un heykelini dikiyor. Kaidesiz haliyle yaklaşık 2 metre yüksekliğinde olacak heykelin yapımı için çalışmalar sürüyor. 
 
Konuyla ilgili medyada yer alan haberde şu ayrıntılar yer aldı:
 
Buca Belediyesi, aralık ayı meclis toplantısında oybirliğiyle Menderes Mahallesi’nde yapımı süren dev parka hayatını kaybeden gazeteci Bekir Coşkun’un adının verilmesini kararlaştırdı. Belediye, aynı zamanda parkın içine Coşkun’un heykelinin de yapılması için proje hazırladı.
 
2 METRE YÜKSEKLİĞİNDE
 
Bekir Coşkun’un heykelinin yapımı için heykeltıraş Derya Ersoy, Ali Yaldır ve Zafer Dağdeviren çalışma başlattı. Kaidesiz haliyle yaklaşık 2 metre yüksekliğinde olacak heykelde, Bekir Coşkun’un bir sohbet sırasında gülümseyerek durduğu hali tasvir edildi.
 
Bekir Coşkun’un ilk heykelini yapmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade eden heykeltıraş Derya Ersoy, “Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bekir Coşkun’un heykelini yapmamız için bizlere ulaştı. Tasarımlarımızı hazırladık. Bekir Coşkun’u en sıcak haliyle anlatan bir çalışma yapmayı kararlaştırdık. Bekir Coşkun’un ifadesini ve iç ruhunu anlatan bir eser olması için çalışıyoruz. Onun sıcak gülüşünü anlatmaya çalışacağız. Heykelin yanında bir sehpa, not defteri ve kalemi yer alacak. Kendimizi böyle bir çalışmada gördüğümüz için çok şanslı hissediyoruz. Bekir Coşkun gibi bir gazetecinin ilk heykelini yapmak bize nasip oldu” diye konuştu.

Etiketler : #Cumhuriyet   #Heykel   #Partisi'nin   #son   #hizmeti!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN