Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat'ın Cumhurbaşkanı Demirel gibi konuştu: "İslam'ı güncellemeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen programda 28 Şubat'ın Cumhurbaşkanı Demirel'in o gün yaptığı "İrtica dediğiniz olay ne? Aman geriye gidelim. Bütün kanunları bir kenara bırakalım, yeniden ahkam ayetlerinin usulüne göre gidelim. Bu mümkün değildir" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan sözler sarf etti ve "İslam'ı güncellemeliyiz" dedi.

09-03-2018


İslam ve Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen programda 28 Şubat'ın Cumhurbaşkanı Demirel'in o gün yaptığı "İrtica dediğiniz olay ne? Aman geriye gidelim. Bütün kanunları bir kenara bırakalım, yeniden ahkam ayetlerinin usulüne göre gidelim. Bu mümkün değildir" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan sözler sarf etti ve "İslam'ı güncellemeliyiz" dedi.

“Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınların sorunları üzerine birçok konuya değindi ve iyileştirmeler yaptıklarını istihdamdaki paylarını yüzde 9 artırdıklarını söyledi. 

Erdoğan’ın konuşmasında İslam’ın hükümlerine ilişkin sözleri ise dikkat çekti. Erdoğan, “Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız, böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması, yer, zaman, koşullar, her şeyiyle o da ne yapıyor, değişiyor. İslam’ın güzelliği burada zaten.” diye konuştu, marjinalleri asla dikkate almayacaklarını vurguladı.

Programda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da hazır bulundu. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek, eylem planının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

“BAŞARIMIZIN EN ÖNEMLİ KRİTERLERİNDEN BİRİ KADINLARIN İSTİHDAMDAKİ YERİDİR”

Tek bir mazlumun ahının dahi arşı titretmeye yeteceğine inanan insanlar olarak, bu durum karşısında sessiz, tepkisiz kalmalarının düşünülemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim ülkemize sığınan ve çoğunluğu kadınlardan, çocuklardan, yaşlılardan oluşan dört milyon mazluma, yedi yıldır, kendi kardeşlerimizden ayrı tutmayacak şekilde sahip çıkıyoruz” dedi. Dünyanın dört bir yanında yürütülen insani yardım çalışmalarında öncelikli hedeflerinin hep kadınlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde de sırf kendi zihninin vehmi olan üstünlük duygusu sebebiyle kadınlara kötü muamele eden, hatta canına kıyan anlayışlara karşı mücadeleyi de kesintisiz devam ettirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz 15 yılda aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmaları şöyle özetledi: “Anayasamızdaki, kanunlarımızdaki ve diğer mevzuatımızdaki eksiklikleri tamamladık, varsa yanlışları düzelttik. Bitti mi? Hayır. Çünkü bütün bu yasalar sürekli güncellenmesi gereken yasalardır. Hayat dinamiktir, gelişiyor. Bu gelişmeler karşısında zaten yapmıştık diyemezsiniz, güncellemeye mecbursunuz ve güncellemek suretiyle de yaşamı yeniden tanzim etmiş olursunuz. Konuyla ilgili uluslararası sözleşmelere ilk taraf olan ülkeler arasında yer aldık. Başarımızın en önemli kriterlerinden biri, kadınlarımızın istihdamdaki yeridir. İş gücüne katılımlarını ve istihdamdaki yerlerini yaklaşık 9 puan artırdığımız kadınlarımız, bugün hayatın her alanında geçmişle mukayese edilemeyecek bir yere sahiptir.”

“MARJİNALLERİ ASLA DİKKATE ALMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında gündemdeki tartışmalara da değindi. Var oluş gayesi sadece istismar olan, milletin ve bu noktada bütün dinimizin değerleriyle hesaplaşmaktan başka hiçbir hedefi olmayan marjinalleri asla dikkate almayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunan, dinde kesinlikle yeri olmayan, kendine göre içtihatta bulunan kişilerin ortaya çıktığını, bunları anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar, çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız, böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması, yer, zaman, koşullar, her şeyiyle o da ne yapıyor, değişiyor. İslam’ın güzelliği burada zaten, önemi burada. Şimdi birçok hoca efendi tabi beni tefe koyup çalacak, o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın, mesele orada.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istisnaları genelleştirmenin, tarihin belli bir döneminde toplumların kendi özel şartlarına dayalı uygulamalarını ve geleneksel davranışlarını günümüze taşımaya çalışmanın sadece meseleyi sulandırmaya yaradığını belirtti. Ortada bir sorun olduğunu gördüklerini ve bunu çözmeye çalıştıklarını, eksikliklerin olabileceğini, kimi durumlarda yanlış da yapılabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların iyi niyetle ve yapıcı bir tutumla ortaya konması hâlinde derhal düzeltilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Etiketler : #Cumhurbaşkanı   #Erdoğan   #   #28   #Şubat'ın   #Cumhurbaşkanı   #Demirel   #gibi   #konuştu:   #İslam'ı   #güncellemeliyiz   
YORUMLAR
  • seko69   09-03-2018 08:08

    BOP ne istemişti? "İSlamın yeniden yorumlanmasına yardımcı olun" Diyaloglar, Ilımlı islam projesi.. ve Kırmızı Kitap diye bir yasal içerik.. bunlar birleşince herşey ortaya çıkıyor. ama ne yazık ki vatandaş buna bile bir kılıf buldu. kısaca Yeni Atatürkümüz RTE..Allah sonumuzu hayreyleye

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN