Çorumlu Müslümanlardan okullardaki "andımız" zulmüne protesto

Çorum Merkez PTT önünde toplanan İlke-Der ve Özgür-Der Çorum Şubesinin gönüldaşları “Eğitim sistemindeki resmi ideolojik dayatmaların sona ermesi” için basın açıklaması yaptılar.

25-07-2011


Çorum Merkez PTT önünde toplanan İlke-Der ve Özgür-Der Çorum Şubesinin gönüldaşları “eğitim sistemindeki resmi ideolojik dayatmaların sona ermesi” için basın açıklaması yaptılar.

Özgür-Der Çorum Şb. Bşk. Bülent Gökgöz açıklamasında: “Eğitim alanı Türkiye’de resmi ideolojik baskı ve dayatmaların en yoğun yaşandığı alanların başında geliyor. Devlet okulu adeta kışlalaştırmış durumda ve öğrenciler sistematik bir yönlendirme faaliyetine maruz bırakılıyorlar. Çocuklarımız daha okul kapısından içeri girdikleri andan itibaren and töreni adı verilen tam bir şartlandırma ve inkâr operasyonuna muhatap kılınıyorlar. Kendilerine Müslüman kimliği taşımaktan ötürü hamd etmeyi ve yalnızca Âlemlerin Rabbine secde etmeyi öğrettiğimiz çocuklarımıza ırkla övünme, varlığını ulusa armağan etme, devletin kurucusunu kutsama türünden İslam inancına aykırı ritüeller dayatılıyor.” dedi.

İlke-Der Ynt.Krl.Üyesi Selim Özkabakçı ise açıklamasında “Eğitim kurumlarında anasınıfından üniversite eğitimine kadar her kademede karşımıza çıkan Türkçülük, Atatürkçülük, laiklik, devleti ve askeri yücelten mantık, seküler ahlak vs. gibi müfredatın belkemiği olan değerlerdir. Bu temel değerler en başta insanı Allah tarafından yaratılmış olma bilincinden uzaklaştırıyor” dedi.

Basın açıklama süresince “ Okulda Kışla Düzenine Son, Irkçı, Tağuti Ant Dayatmasına Hayır, Her Kademe Başörtüsüne Özgürlük” pankartı açan katılımcılar,  “Kesintisi Eğitim, Kesintisiz Zorbalık”,”Kemalist Şartlandırmaya Hayır”,”Kemalist Şoven, Ant Dayatmasına Son” vb. dövizler taşıdılar ve “Kemalizm Değil, Allahın Kullarıyız, ”Tek Tipçi Eğitime Hayır”,”Militarist Eğitim İstemiyoruz” sloganları attılar…

Etiketler : #Çorumlu   #Müslümanlardan   #okullardaki   #andımız   #zulmüne   #protesto   
YORUMLAR
  • POLAT   03-08-2011 09:36

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Haksızlık ve zülme itiraz konusunda ilkler den olma erdemliliğini gösterenler, mükafatın da fazlasını alacaklardır. Hakyolda yüreyen bütün Müslümanların yar ve yardımcısı Allah dır.

  • i.metin   26-07-2011 14:00

    olmam gereken yerdeydim,çorum özgürder ve ilkeder'e tepkilerinin devamını diliyorum

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN