Çocuklarımız nasıl bir eğitime maruz kalıyor ve çözüm ne?

Sitemiz yazarlarından değerli hocamız Ahmed Kalkan, yeni öğretim yılının başlaması vesilesiyle mevcut eğitim sisteminin işleyişini ele alan ve bu işleyişi İslami ölçülerle değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Kalkan, yazısında Türkiye'nin Kemalizme dayalı bir "din devleti" olduğunu ve bu "dinin" okullarda çocuklara dayatıldığını aktarıyor ve Müdslümanlara duyarlılık çağrısı yanında çözüm sadedinde somut önerilerde bulunuyor.

26-09-2010


İslam ve Hayat

Sitemiz yazarlarından değerli hocamız Ahmed Kalkan, yeni öğretim yılının başlaması vesilesiyle mevcut eğitim sisteminin işleyişini ele alan ve bu işleyişi İslami ölçülerle değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Kalkan, yazısında Türkiye'nin Kemalizme dayalı bir "din devleti" olduğunu ve bu "dinin" okullarda çocuklara dayatıldığını aktarıyor ve Müdslümanlara duyarlılık çağrısı yanında çözüm sadedinde somut önerilerde bulunuyor.

"Türkiye, bir din devletidir. Okullara ve her türden resmî kurumlara baktığınızda bunu kabullenmek zorunluluğu var. Kemalizm dini, tek dindir ve kimse Atatürk’e hiçbir şeyi ortak koşamaz... Düzen ve okullar farklı bir dini dayattığı için, Müslüman çocuklarımız iki dinli yetişiyor. Evdeki din ile okuldaki din farklı; birbirine tümüyle düşman iki inanç ve yaşam tarzı sunuyor. Çocuklar, çifte standartlı yetişiyor. Ana ve babaların “aman oğlum, şunu sevme, şuna inanma, ama bunları okulda öğretmenine filan da belli etme!” diye tavsiyesi, çocuğun karakterini daha küçük yaşta anormalleştiriyor." ifadeleriyle mevcut eğitim sisteminin genel bir fotoğrafını çeken Kalkan, Müslümanların çocuklarını bu ifsaddan koruması sadedinde çeşitli çözüm seçeneklerini de sıralıyor.

Makaleyi okumak için tıklayınız.

Etiketler : #Çocuklarımız   #nasıl   #bir   #eğitime   #maruz   #kalıyor   #ve   #çözüm   #ne?   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   26-09-2010 22:20

    1- Devlete çocuklarımızı teslim etmeyelim,öğretmenleri, müdürleri vs uyaralım... 2- Mümkünse alternatif eğitim kurumlarına çocuklarımızı gönderelim ve bu kurumlara sahip çıkalım. Not: Bu konuda gerçekten alternatif olan kurumlar mevcut...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN