Çocuklardan anlamlı çaba: Hayvanlar için ekmek ağacı

Son zamanlarda Bitlis'te yaşanan çetin kış şartları doğal hayatı da olumsuz etkiliyor. Soğuk havalardan yabani hayvanlar kuşlar ve sokakta yaşayan başıboş hayvanların yardımına bir grup çocuk yetişti.

04-03-2012


Çocuklar, kuşlar ve sokak hayvanlarına yiyecek konusunda yardımcı olmak için kolları sıvadı. Kuşlar için ekmek ağacı modeli geliştiren çocuklar, başıboş hayvanlar için de kar üzerine ekmek ve yemek artıkları bırakıyor.

Kış aylarında yiyecek bulmak için zorluk çeken hayvanları beslemek için Bitlis'te 6 kişilik bir grup oluşturduklarını söyleyen Ayşe Sevinç (13), ben ve arkadaşlarım Bitlis'te etkili olan karakış nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için 'ekmek ağacı' modeli geliştirdik. Her akşam evden çıkıyoruz, ev ve fırınlarda fazla olan bayat ekmekleri topluyoruz ve arkadaşlarımla beraber, fırınlardan topladığımız ekmekleri, kuşların yemesi için ağaçların dallarına yerleştiriyoruz. Bazı ekmekleri ise kedi ve köpeklerin yemesi için karların üzerine açık bir şekilde bırakıyoruz." dedi. Sevinç, herkesi bu şekilde hayvanların hayatlarını sürdürebilmeleri için yardım etmeye çağırdı. 

Havyalar için ekmek ve artık yemekleri toplayan Ahmet Musa (15) da çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: "Çöpe atacağınız ekmeği ağaçlara asarak onlarca kuşların hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Eskiden atalarımız, dedelerimiz kış aylarında kuşlar için yuva yapar onlar için doğaya yem bırakırdı ki hayvanlar ölmesin. Biz de eskiden dedelerimizin yaptığı gibi hayvanlar için ağaçlara ekmek asıyoruz. Her insan yerde bulduğu yada bayatlamış ekmekleri ağaç dallarına asarak bir çok hayvanı kurtarabilir." 

Ekibin üyelerinden Sibel Yaman (14) ise ekmek ağaçlarının sayısını artırmak için işlek caddelerde bu işlemi yaparak insanlara örnek olmaya çalıştığını ifade etti.

(Kaynak: 8 Sütun)

Etiketler : #Çocuklardan   #anlamlı   #çaba:   #Hayvanlar   #için   #ekmek   #ağacı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN