CHP, kız-erkek öğrenci evi ahlaksızlığının avukatı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampının basına kapalı kısmında öğrenci yurtları-nın yetersizliğinden yakınan milletvekillerine, “Denizli’de kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Talimat verdik. Bunun denetimi yapılacak” dediği öne sürüldü. CHP Erdoğan'ın gündeme getirdiği ahlaksız uygulamanın avukatı kesildi. Konuyla ilgili Erdoğan'ı sorgulayan soru önergesi verdi.

05-11-2013


İslam ve Hayat

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampının basına kapalı kısmında öğrenci yurtları-nın yetersizliğinden yakınan milletvekillerine, “Denizli’de kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Talimat verdik. Bunun denetimi yapılacak” dediği öne sürüldü. CHP Erdoğan'ın gündeme getirdiği ahlaksız uygulamanın avukatı kesildi. Konuyla ilgili Erdoğan'ı sorgulayan soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili Taraf gazetesinde yer alan haber şöyle:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampının basına kapalı kısmında öğrenci yurtları-nın yetersizliğinden yakınan milletvekillerine, “Denizli’de kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Talimat verdik. Bunun denetimi yapılacak” dediği öne sürüldü.

APARTLAR KASTEDİLDİ

Erdoğan’ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan konuya Twitter’dan açıklık getirmeye çalıştı. Akdoğan, Başbakan’ın herhangi bir hukuki statüsü olmayan apartları işaret ettiğini belirterek şunları söyledi: “Ev, otel, yurt, pansiyon statüsünde olmayan, herhangi bir mevzuata ve kontrole tabi olmayan bazı yerler öğrenci barındırmaktadır. Kayıtdışı ve denetim dışı ticaret yapan apartman türü bu yerler öğrenciler açısından da bir kısım sorunlar üretmektedir. Mesele budur. Öğrenci evlerinin hukuki durumu ve statüsü bellidir. Bahsi geçen apartlar kayıtdışı olduğundan illegal örgütlerce istismar edilebilmektedir. CHP’lilerin ahlak polisliği tezviratı gerçekdışıdır. Öğrenci evlerine yönelik hedef saptırmalar da çok yanlıştır. Konu izinsiz apartlardır.”

Bülent Arınç ise Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuyla ilgili konuştu. Söz konusu iddianın kampta gündeme gelmediğini ifade eden Arınç, “Gençlik ve Spor Bakanı’na yurtların yeterli olmadığı, öğrencilerin dışarıda kaldığı söylendi. 10 yıllık iktidarımızda mukemmel yurtlar yaptı. Ancak yurtlar kafi gelmiyor. Başbakanımız bu yurtların sayısının arttırılması talimatını verdi. Sokaklardaki eylemlerin yurtlara taşınmasının öğrencileri rahatsız edeceği söylendi. Özel evde kalan öğrencilere baskınlar yapılabileceği konusunda bir konuşmamız da yok görüşümüz de yok. Özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor bizim ilgi alanımızda değil” dedi.

 

ZAMAN’DA ÇIKTI

Başbakan’ın sözleri dünkü Zaman gazetesinde yayımlandı. Haberde o sözler şöyle aktarıldı: “Denizli ilinde şahit olduk, yurtların yetersizliği çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik, bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

Sakıncası ne

Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili sözleri Meclis’e taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Erdoğan’a, “Ahlak polisi İran gibi ev mi basacak? Bu yaşam biçimi dayatması değil mi” diye sordu. Oran, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

» Sözünü ettiğiniz denetim, bireysel hak ve özgürlükler bağlamında anayasaya ve AİHS’ye aykırı değil midir?

» Denizli Valisi’ne bu konuyla ilgili hangi talimatı verdiniz?

» Bu ‘bir şekilde denetim’ nasıl yapılacak, emniyet müdürlüklerindeki ahlak bürosu polisleri ev baskınları mı yapacaklar?

» Yapılmasını istediğiniz denetim modeli, İran’daki ahlak polislerinin elbise, etek boyu, saç gibi yaşam biçimini kontrole varan uygulamaları mıdır?

» Bu tür denetimlerin belirli bir yaşam biçimini dayatmaya yönelik olduğu yönündeki eleştirilerin gerçeklik payı nedir?

» Kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalması veya zaman zaman buluşması, ders çalışması, sohbet etmesinin sakıncası nedir?

Etiketler : #CHP   #   #kızerkek   #öğrenci   #evi   #ahlaksızlığının   #avukatı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN