Ceylan'ın ölümü de örtbas edilmesin!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi atılan hava topuyla öldüğü söylenen Ceylan Önkol hakkında resmi makamların ciddiyetsizliği, olayın üzerinin örtbas edileceği endişelerini arttırıyor.

04-10-2009


İslam ve Hayat

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde meydana gelen ve 14 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, resmi makamların yaklaşımlarının, masum bir çocuğun hayatının kaybı karşısında olmaması gerektiği kadar ciddiyetsizlikler içermesinin, delillerin karartılması yoluyla olayın örtbas edilmek istenmesi şeklinde yorumladı. Ünsal, açıklamasında şunları kaydetti: "Merhume’nin sadece karın bölgesinde tahribat olması, kol ve bacaklarının sağlam olması ayrıca olayın olduğu yerde patlamadan mütevellit bir çukur açılmamış olması, olayın yerde bulunmuş bir bombanın oynanması veya bir mayının patlaması nedeniyle değil ateş açılması sonucu olduğu şeklindeki intibaları güçlendirmektedir. Açıldığı tahmin edilen ateşin, olay yerine kuş uçuşu 3 km mesafedeki Tapantepe Karakolu’ndan veya daha yakındaki civar tepelerden olma ihtimali vardır."

Ceylan’ın ölümünün ardından aralarında İHD ve Mazlum-Der de bulunduğu bir heyet olay yerine giderek incelemelerde bulunmuştu. Raporda şu sorular gündeme geldi:

• Önkol’un vücuduna isabet eden silahın cinsi ne?

• Olay yerine aynı gün neden gidilmedi? Cumhuriyet Savcısı ve güvenlik güçleri neden köy imamından olay yerinde fotoğraf çekmesini istedi?

• Olay yerinde yapılması gereken otopsi güvenlik gerekçesiyle yapılmamıştır. Bu durum hukuka uygun mu?

• Olay yerinde yapılmayan otopsinin herhangi bir sağlık kuruluşunda yapılması mümkün iken neden karakol nizamiyesinde yapılma ihtiyacı duyuldu?

• Olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı ve güvenlik güçlerinin olay yerine gitmeyerek, köy imamını olay yerine gönderip kamera ile çekim yapmasını istemesi hukuka ne derece uygun?

• Olaydan 3 gün sonra olay yerine giden savcının aldığı numuneler olayı teferruatlı bir şekilde aydınlatacak mı?"

Etiketler : #Ceylan'ın   #ölümü   #de   #örtbas   #edilmesin!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN