Cemaati İslami'ye baskı ve gözaltılar sürüyor

Bangladeş'te çoğunluğu öğrenci olan Cemaati İslami üyesi 20 kadın tutuklandı

19-12-2012


Bangladeş'te Cemaati İslami'ye baskı ve gözaltılar sürüyor. Cemaati İslami'nin lideri Gulam Azzam'ı idam etmek isteyen Bangladeş hükümeti şimdi cemaatin kadın kolları üyesi 20 kadını tutukladı.

Bu arada Cemaat-i İslami'nin Tanıtımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı Tasnim Alam da tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cemaati İslami Kadın Kolları Başkanı Sanwar Cihan, tutuklananların büyük çoğunluğunun öğrenci olduğunu belirterek tutuklama ve gözaltıların hukuki dayanağı olmadığını belirtti. Tutuklu kadınların bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Cihan, Bangladeşlilere hükümetin hukuksuzluklarına ve İslamcılara yönelik baskılarına karşı çıkma çağrısında bulundu.

Öte yandan Cemaat-i İslami Syhlet ve Rajshahi bölgelerinde yarım günlük genel grev kararı aldı. Cemaat, savaş suçu işlediği iddiasıyla idam cezasına çarptırılan yöneticilerinin infazının durdurulması amacıyla her gün belli bölgelerde grev yapacak.

Sol ve seküler partilerden oluşan bir koalisyon ise Cemaat-i İslami ve diğer İslami partilerin yasaklanması için birçok bölgede eylem yaptı. Her şehirde toplanan 3 yüz ikişilik gruplar belli merkezlerde trafiği tıkayarak Cemaat-i İslami başta olmak üzere İslamcı parti ve kuruluşların kapatılmasını istedi. Sol ve seküler gruplar "Şeriat devleti istemiyoruz", "İslam devletine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Hükümetten yapılan açıklamada bazı grupların İslamcı gruplara karşı yaptığı eylemde trafiği tıkadıklarını fakat toplu ulaşım araçlarının sorunsuz çalıştığı bildirildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Cemaati   #İslami'ye   #baskı   #ve   #gözaltılar   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN