Çeçen gazilerin katilleri halen bulunamadı

İMKANDER, geçtiğimiz sene Zeytinburnu'nda öldürülen üç Çeçen gazilerin katillerinin bir an önce bulunmasını istiyor.

18-09-2012


İstanbul Zeytinburnu'nda sokak ortasında infaz edilen üç çeçen savaş gazisinin katilleri hala  bulunamadı.

Çeçenler 2011 yılı 16 Eylül günü cuma namazı çıkışı evlerinin önünde silahlı saldırıya uğramış ve bulundukları yerde can vermişlerdi.

Konuyla ilgilenen Bakırköy Savcılığı bugüne kadar iddianame hazırlamadı. Dosya ile ilgili gizlilik kararı ise devam ediyor.

Cinayetlerin gerçekleştiği dönemde medyada, cinayetleri gerçekleştirdikleri öne sürülen Rus ajanlarının fotoğrafları yer almıştı. Ajanların, hangi araçlarla bu cinayetleri gerçekleştirdiği, hangi otellerde konakladıkları, hangi havalimanını kullanarak Türkiye'ye giriş yaptıkları dahi belirlenmişti.
Kafkasyalı sığınmacı ailelerle ilgili çalışmalar yürüten İMKANDER cinayetlerin üzerinden geçen zamana rağmen iddianamenin hazırlanmamış olmasına tepkili.

Dernek adına bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Murat Özer: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına ne Hükümet yetkililerinden, ne de Emniyet kanadından bugüne kadar hiç bir açıklama yapılmamış olması da üzüntümüzü arttırmaktadır. Mahkemenin dava hakkında verdiği gizlilik kararı ise olayın daha çabuk çözülmesine değil, ne yazık ki, kamuoyundaki duyarlılığın azaltılmasına hizmet etmiştir" diyerek tepkisini ortaya koydu.

İMKANDER, sadece Hükümete değil, Rusya ve Rus destekli Çeçen yönetimi başkanı Ramzan Kadirov  yanlısı tavır aldığını iddia ettiği çevrelere de tepki gösterdi. Açıklamada, bir zamanlar Çeçen davasını savunan, hatta bazıları hala İslami camiada gazetecilik yapan kişileri Çeçenlerin katilleriyle aynı safta olmakla suçladı. Murat Özer ayrıca, Türkiye halkını Kafkasya'nın bağımsızlık savaşına  destek vermeye ve İstanbul'daki cinayetlerin faillerin bulunması için duyarlılık oluşturmaya çağırdı.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Çeçen   #gazilerin   #katilleri   #halen   #bulunamadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN