Çarşaflı kadına "Makul Şüphe" araması

Polis, arama ve göz altılarda geniş yetkiler tanıyan ‘makul şüphe’ yasası kapsamında Bingöl'de çarşaflı bir kadını sokak ortasında durdurup aradı.

06-03-2015


Bingöl Merkez Saray Mahallesi'nde çarşaflı bir kadından şüphelenen bir vatandaş, 155 polis hattını arayarak ihbarda bulundu.  İhbarı yapan kişi, kadının erkek gibi yürümesinden ve elinde evrak çantası olmasından şüphelendiğini aktardı. İhbar üzerine bölgeye zırhlı araçlar ve polis ekipleri yönlendirdi.

Kimliği meçhul sözde ihbarcının 155 polis hattını arayarak, ''Siyah çarşaf giymiş, erkek gibi yürüyen ve elinde evrak çantası gibi geniş bir çanta olan birisi şu an Saray Camisi etrafında geziyor. Canlı bomba olabilir'' şeklinde bir ihbarda bulunduğu iddia edildi.

Arama gerekçesi 'makul şüphe'

İhbarı alan güvenlik güçleri, verilen adrese gelerek önce yol güvenliği aldı. Araçların ve yayaların geçmesine müsaade etmeyen ekipler, daha sonra "Makul Şüphe Yasası" çerçevesinde şüpheliyi durdurdu. 

Evine bir kaç adım kala polis etrafını sardı

Sivil bir bayan polis, yol ortasında halkın meraklı bakışları arasında, H.V isimli çarşaflı kadın üzerinde arama yaptı. Polis ekiplerine kimliğini ve çantasını veren H.V isimli çarşaflı bayanın memurlara zorluk çıkartmaması dikkat çekti. Yapılan arama sonrasında olumsuz herhangi bir duruma rastlanmazken, evine bir kaç metre uzaklıkta durdurulup aranan H.V'nin büyük korku yaşadığı gözlemlendi.

Mahalle sakinleri olayı şaşkınlıkla izledi

Görgü tanıkları, Özel Harekat ekiplerinin arama öncesi uzun namlulu silahları H.V'ye yönelttiğini ve bu nedenle H.V'nin büyük korku yaşadığı ifade edildi. Polisin 'Makul Şüphe' gerekçesiyle dini inancı gereği tesettür örten bir bayanın kendi mahallesinde ve komşularının gözü önünde terör zanlısı muamelesi yapması, olayı izleyen mahalle sakinlerinin de tepkisini çekti. 

(Haksöz Haber)

bingol-24.jpg

bingol-23.jpg

Etiketler : #Çarşaflı   #kadına   #Makul   #Şüphe   #araması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN