Cami yıkıp Kur'an yakan siyonist özel birlik bozguna uğratıldı, 3 işgalci öldürüldü

Gazze'nin doğusundaki Şecaiye'de konuşlanan işgalcileri, El Selam Cami'ni ve evleri harabeye çevirdi. Katiller güruhu, Kur'an-ı Kerimleri de ateşe verdi. Çıkan çatışmalarda 3 işgal askeri öldürüldü.

17-04-2008


Terör devleti İsrail'in dün sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde düzenlediği saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugaylarına mensup 4' mücahid şehid oldu. Çıkan çatışmalarda 3 işgal askeri öldürüldü. Katiller güruhu Şecaiye’de El Selam Camii’ini yıktı ve Kur’an-ı Kerim’leri ateşe verdi.

İşgalci özel timleri, saat 02.00 civarında zırhlı araçlar ve helikopterlerin desteğinde Gazze kentinin işgal edilmiş topraklar sınırına yakın kenar mahallerinden Secaiye bölgesine saldırıya geçti. 
 
Burada İsrail askerleri ile Filistinli mücahidler arasında çıkan çatışmalarda, 4 Filistinli şehid oldu, 3 İsrail askeri mücahidlerce öldürüldü.

Gazze'nin doğusundaki Şecaiye'de konuşlanan İsrail özel kuvvetleri, El Selam Cami'ni ve evleri harabeye çevirdi. Katiller güruhu, Kur'an-ı Kerimleri de ateşe verdi.

Savaş uçaklarının sağladığı destekle Şecaiye’den saah erken saatlerde geri çekilen İsrail askerleri, Filistinlilerin evine rastgele ateş açarken, bölgede bulunan Es Selam Camii ve bazı Filistinlilerin evlerini de buldozerlerle yıktı.

Caminin duvarlarının büyük bir bölümü ve minberi yıkılırken, aralarında Kur'an-ı Kerim'lerin de bulunduğu kitaplar yakıldı. Camide Kur'an-ı Kerim eğitimi alan Mervan El Hayya, "Biz burada Kur'an-ı Kerim'i hıfzediyoruz. Camiye saldırdılar. Allah'tan üzerimize yıkılmadı" dedi.

İsrail ordusunun gece yarısına doğru Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'ye düzenlediği füze saldırısında, İslâmi Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds Tugaylarının önde gelen liderlerinden biri şehid olmuştu. Füze saldırısında yoldan geçmekte olan 3 Filistinli de yaralanmıştı.

KATİLLER TAM RAKAMI AÇIKLAMADI

İsrail ordusu, 3 askerin öldüğünü doğrularken, Gazze Şeridi'ne yakıt sevkıyatının yeniden başlatıldığı sınırdaki Nahal Oz yakıt terminalinin doğusunda da yaralanan askerler olduğunu duyurdu. Katiller ordusu tam rakamı açıklamadı.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, aralarında Hamas'ın üst düzey yetkililerinden milletvekili Halil El Haya'nın kardeşi Abdülselam El Haya'nın da bulunduğu bazı Filistinlilerin tutuklandığını aktardı. (Vakit)

Etiketler : #Cami   #yıkıp   #Kur'an   #yakan   #siyonist   #özel   #birlik   #bozguna   #uğratıldı   #   #3   #işgalci   #öldürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN