Cameron, kâfirlikte daha şedid çıktı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Papa Francesco'nun, "Anneme küfredersen yumruğu yersin" yorumunu eleştirdi ve "Yayın hukuk kuralları içerisinde hareket ettiği sürece özgür bir toplumda bazılarının dinine hakaret etme hakkı da vardır" diye konuştu.

19-01-2015


Amerikan CBS News televizyonuna konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, Papa Francesco’nun "ifade özgürlüğü konusunda bazı kısıtlamalar olmalı" yorumunu eleştirdi.

Cameron, Papa'nın "Düşünceyi ifade etmenin bazı sınırları vardır. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz" yorumuna "Yayın hukuk kuralları içersinde hareket ettiği sürece özgür bir toplumda bazılarının dinine hakaret etme hakkı da vardır" şeklinde karşılık verdi.

"BUNU BEN SALDIRI OLARAK GÖREBİLİRİM"

Cameron, "Ben Hristiyanım. Eğer biri Hz. İsa hakkında hakaret edici şeyler söylerse bunu ben saldırı olarak görebilirim. Ancak özgür bir toplumda onlardan intikam alma hakkım da yoktur" diye konuşarak, yayının hukuk kuralları içerisinde hareket ettiği sürece bazıları için hakaret bile olsa dilediği malzemeyi yayınlama özgürlüğü olduğunu söyledi.

"ÇOK ŞAŞIRDIM"

Eski Oxford Piskoposu Richard Harries de, İngiliz Independent gazetesine bugün yazdığı makalede, Papa’nın sözlerine eleştiri getirdi. Harries makalesinde şu sözlere yer verdi;

"Papa’nın büyük bir hayranıyım ancak tam bir yanıt vermek gerekirse Papa, ’Diğerlerinin inancına saldırıda bulunmamalıyız, eğer yardımcım anneme küfrederse yumruğu yer’ diye konuştu. Çok şaşırdım. Yumruk atmak şiddete şiddetle cevap vermek olarak algılanabilir."

(Haber 7)

Etiketler : #Cameron   #   #kâfirlikte   #daha   #şedid   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN