Cahiliye medyası yine namaz krizinde

Cahiliye medyası yine namaz krizine girdi. Cahiliye medyasının Adana'daki Fatih Terim Lisesi öğrencilerinin 'derse girmeyip namaz kıldığı' yönündeki iddiaları da asılsız çıktı.

04-06-2008


Cahiliye medyası yine namaz krizine girdi. Cahiliye medyasının Adana'daki Fatih Terim Lisesi öğrencilerinin 'derse girmeyip namaz kıldığı' yönündeki iddiaları da asılsız çıktı.  Zira ders saatinde namaz kıldıkları iddia edilen öğrencilerin aynı gazetelerde yayınlanan fotoğraflarında teneffüs saati olduğu açıkça görülüyor.

Bu arada, namaz kılan öğrencilerin bir eğitim sendikası tarafından medya kuruluşlarına ihbar edildiği öğrenildi. Aynı sendikaya üye öğretmenler, daha önce cuma namazına giden öğrencileri de hedef alarak başarılı okulları karalamaya çalışmıştı.

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bir çok okulun ‘gerici kuşatma’ altına girdiğini, bunun en büyük kanıtının bir çok okulda namaz kılınması olduğunu söylemişti. Okullardaki şiddetin ve suçun oranının artmasına karşın ibadetin de bu kapsamda değerlendirilmesi tepki yarattı.

Öğrenciler, okula 1 km mesafedeki camiye gidemedikleri için öğle namazını, birinci ile ikinci ders arasındaki teneffüste çatı katında kıldıklarını söyledi. Öğrenciler, namaz kılmalarının suç gibi gösterilmesine de tepki gösterdi. Namaz kılan öğrencilerin Eğitim-Sen tarafından medya kuruluşlarına ihbar edildiği öğrenildi. Namaz kılan öğrencilerden A.D., aslen Mardinli olduğunu belirterek anne ve babasının da namaz kıldığını söyledi. A.D., "Ailemden küçük yaştan beri namaz kılmayı öğrenmiş, ergenlik yaşına gelmiş bir öğrenciyim. Kimsenin yönlendirmesi ile namaz kılmıyoruz. Okula evden abdestli gelip ders arasında namaz kıldık. Bunda ne çevreye ne de okul yönetimine zararımız var. Namaz kılınmasını gericilik olarak görenler, dolaylı yoldan din, namaz, Allah düşmanlığı yapıyor. Namaz kılmayıp elimize uyuşturucu, eroin, hap alsak herhalde bu çevreler memnun olacaktı." dedi. Ü.S. isimli öğrenci de okulda ibadet yapmanın suç gibi gösterilmesini anlayamadıklarını, namazın karşısında olan kişilerin art niyetli olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü Ahmet Nacar, öğrencilerin ders sırasında namaz kıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Öğrencilerin namaz kıldığı dama açılan kapıların genellikle kilitli tutulduğunu kaydeden Nacar, şunları söyledi: "Ancak okulda bazı sıra ve masalar fazlalık geliyor. Kullanılmayanları bazen çatıya koyuyoruz. Bu sırada kapı açıldığında öğrenciler namaz kılmış. 5 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Şimdiye kadar böyle bir şey olmuş değil. Bu çevre muhafazakar eğilimli bir çevre. Öğrencilerin ibadetini yerine getirmesi doğal bir durum. Kimsenin ibadetine karışmayız. Zorla kılacaksın, kılmayacaksın da diyemeyiz." (İslam ve Hayat / Timeturk)

 

Etiketler : #Cahiliye   #medyası   #yine   #namaz   #krizinde   
YORUMLAR
  • Fahrettin Mert   04-06-2008 11:48

    Eğitim sen ve Eğitim-İş adlı sendikaların ortak düşmanları İslamdır.Nerde ne zaman müslümanlara yönelük bir olay olursa bu iki sendikada orada olurlar.Ama ne hikmetse her zaman bizde müslümanız demeyide hiç ihmal etmezler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN