Cahiliye medyası soytarılığına Sakarya'dan anlamlı tepki

Türkiye'de başötüsü sorunu olmadığı önkabulünden hareketle bir "ilkokul müsameresi" tertipleyen cahiliye medyasının amiral gemisi Hürriyet'in soytarı yazarına Sakarya'dan anlamlı tepki: Reinaya değil kampüse bekleriz!

19-07-2009


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 201. kez meydanlardaydı. Bu haftaki eylemde başörtülü 21 öğrencinin ÖSYM tarafından üniversite sınavlarının iptal edilmesi eleştirilirken, Hürriyet'in gayr-i ciddi yazarı Ayşe Arman “Reina’ya değil, kampüse git! Git gidebilirsen… Kamusal alana da bekleriz!” sözleriyle kınandı.

Alman mahkemesinde bıçaklanarak katledilen Merve Şirbini’nin rahmetle anıldığı eylemde platform adına basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi okudu.

Açıklamada ayrıca Doğu Türkistan’da ve İslam dünyasında süren katliamlara dikkat çekilirken, Ergenekon savcılarının görevden alınma çabası eleştirildi. Mendi “Geçen hafta Ayşe Arman’ın aslında Türkiye’de başörtüsü sorunu olmadığını ispat sadedinde sergilediği ilkokul müsameresi seviyesindeki performansı, başörtüsünün egemen zihniyetin mahzenlerinde nasıl da algılandığını ve İslamı yaşam tarzlarına nasıl bir tehdit olarak gördüklerini gösteren aktüel bir örnek oldu.” dedi.

Şehir merkezindeki bulvarda, AKM önünde saat 12.30′da gerçekleştirilen eylemde “Katil Çin yönetimi Doğu Türkistan’ı terk et!”, “Dün Srebrenitsa, Bugün Gazze, Doğu Türkistan”, “Zulüm Devam Ediyor, sessiz Kalmayın!” ve “Zulüm Varsa Direniş De Var!” yazılı dövizler taşınırken, “Zulme Karşı Direneceğiz” sloganları atıldı.

 

Etiketler : #Cahiliye   #medyası   #soytarılığına   #Sakarya'dan   #anlamlı   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN