Bugünün Meryem’lerine sahip çıkın!

Türkiye’nin farklı şehirlerinde haftalık ve aylık düzenlenen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde Diyarbakır’da sürgün edilen başörtülü öğrenciler için “Yalnız değilsiniz” mesajı verildi

07-03-2010


Türkiye Başörtüsü Platformları’nın şu an 10 ilde haftalık ve aylık periyotlarda devam eden paralel eylemlerinde bu hafta Diyarbakır’da başörtülü okula giden Ece Nur Özel ve onunla aynı durumda olan 4 arkadaşına yönelik ikna ve sürgün uygulamaları protesto edildi. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 255. eyleminde “Ece Nur kardeşimiz başörtülü bir şekilde eğitimine devam etmektedir. Kişisel tercihi ile örtünen ve okuluna devam eden öğrenciler kervanına son olarak Saliha Ataş ve Büşra Ayata kardeşlerimiz katılmışlardır. 90'lı yıllarda insan haklarına aykırı biçimde oluşturulan sıkça eleştirdiğimiz ikna odalarının benzerleri maalesef şu anki yöneticiler tarafından Diyarbakır'da kurulmuştur… ''Kol kırılır yen içinde kalır'' veya ''Hükümet yıpranmasın''mantığı ile hareket eden bir kısım zevata Adalet, Hakkaniyet ve Özgürlüğün herkes için tesis edilmediği bir ortamda toplumsal barışın nasıl sağlanabileceğini soruyoruz ve hesap gününü hatırlatıyoruz.” denildi.

Meryemce bir adanış

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı “Yalnız değilsiniz” yazılı dövizler açan Kütahya İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 22. eyleminde ise platform adına açıklamayı okuyan Halil İbrahim Bozgeyik “Bu küçük kardeşlerimizi anlamanın yolu Hz.Meryem annemizi anlamaktan geçer.O dünyaya geldiğinde annesi onu Allah'a adamak istemişti. Bunun yolu ise Süleyman mabedinde yetişmesinden geçmekteydi. O günün dini şartlarında bu imkansızdı.Çünkü mabede erkek çocuklar dışında hiç kimse alınmıyordu. Bu bir ilk olacaktı. O günün hahamlarının tepkisine rağmen Hz.Zekeriya(a.s) 'ın gayretleriyle Hz.Meryem mabede girmeyi başarmıştı. Ama hahamlar vazgeçmemiş Hz.Meryem'in Süleyman mabedini kendi isteğiyle terketmesi için her türlü baskıyı denemiş, mabeddeki çocukların onunla konuşmasını yasaklamışlardı. Yine de her şeye rağmen Hz. Meryem mabedin en başarılı öğrencisi olmuştu. Onlar biliyorlar ki eğer Hz. Meryem mabedi terk etmezse diğer aileler de kız çocuklarını göndermeye başlayacaklardı. Hz. Meryem annemizin çocukken yaşadıklarıyla bu küçük kardeşlerimizin yaşadığı zulümlere ne kadar da birbirine benzemektedir. Bugün için yasakçıları asıl korkusu sadece bir kişinin başörtüsü ile okula gelmesi değil bunun giderek yaygınlaşmasıdır.” dedi.

Yalnız değilsiniz!

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun 234. eyleminde basın açıklamasını, Diriliş Saati Dergisi adına okuyan Serdar Duman “Bu kızlarımız baskılara ve sürgünlere rağmen derslere başörtülü girmek için direniyor. Bu şanlı direnişi destekliyor ve tüm Sakarya halkını ilimizden Ece Nurlar çıkarmak hususunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. ” ifadelerine yer verilirken, eylemde “Ece Nur Yasağa Direniyor Seyirci Kalmayın” dövizleri taşındı.

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun 161. haftasına giren eylemlerde ise Mazlumder Akyazı Şubesi’nden İrfan Alemdar, “Halkı Müslüman olan bu ülkede hiçbir bürokrat, müdür ve memur keyfiyet içerisinde başörtüsünü yasaklama hakkına sahip değildir. İslam karşıtlığını, başörtüsü yasağı üzerinden sürdürenlere sesleniyoruz: Bu yaptığınız insafsızlıktır, bu yaptığınız vicdansızlıktır, bu despot zihniyeti lanetliyoruz. Mağdur edilen Ece Nur Özel, Büşra Ayata ve Sabiha Alaş'ın ve ailelerinin yanında olduğumuzu, mağduriyetleri giderilene kadar desteğimizi devam ettireceğimizi belirtiyoruz.” denildi.

Bursa’da Mazlumder Şubesi tarafından aylık yapılan başörtüsü eylemlerinin 4.’sünde başörtülü öğrenciler ve aileleri için “Yanınızdayız” yazılı dövizler açılırken, basın açıklamasında “Dini inançları gereği örtünen fakat en temel insani hakları gasp edilen Ece Nur Özel, Sabiha Alaş ve Büşra Ayata hakkında okul yönetimlerinin yaptıkları tüm işlemlerin suç olduğunu ve haklarında gerekli soruşturmaların açılması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Hiç kimse dini, dili, etnik kimliği ya da kılık-kıyafeti gerekçesiyle ayrımcılığa ve baskıya kesinlikle maruz bırakılamaz. Bizler bu meydanda başörtüsü yasağını unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı yineliyoruz.” denildi.

Başörtüsüne özgürlük eylemlerinde Van Hak ve Özgürlükler Platformu 149. eylemini, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 215. haftasını geride bırakırken, Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından düzenlenen başörtüsüne özgürlük eylemleri de 130. haftasına girdi.

(Kaynak: PlatformHaber.net)

Etiketler : #Bugünün   #Meryem’lerine   #sahip   #çıkın!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN