Bugün Mescid-i Aksa için Taksim'deyiz

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik yeni provokasyonlar başlatan siyonist işgalciiyi protesto için bugün 17.00'da Taksim meydanında olacağız.

05-10-2009


İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik yeni provokasyonlar başlatan siyonist işgalciiyi protesto için bugün saat 17.00'da inşaallah Taksim meydanında olacağız.

Eylemde Filistin halkına destek mesajları gönderilecek. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine sessiz kalmama çağrısında bulunacak. Etkinliğe bütün duyarlı vatandaşların katılımı bekleniyor.

Haremüşşerif'te gözaltı gerginliği

Öte yandan Haremüşşerif'te geçen hafta başlayan gerginlik devam ediyor. Sabahtan itibaren camiye tüm girişleri kapatan işgal polisi, Eski Kent'e girişe izin vermedi. 5 Filistinli ve Filistinli eski bakan da gözaltında...

İşgal topraklarındaki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın dün gece Müslümanlara camiyi koruma çağrısında bulunması ve bu yönde bazı bildirilerin dağıtılmasının ardından, İşgal polisi Eski Kent içinde olağanüstü güvenlik önlemlerine başvurdu. Polis, sabahtan itibaren camiye tüm girişleri kapattığı gibi Eski Kent kapılarında da barikatlar kurdu.

Filistinli kaynaklara göre, geceden camiye giren ve içeride bekleyen 200 kişi, polis tarafından boşaltılırken, bu kişilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Aynı kaynaklara göre, polis içeride bulunanlardan İslami Hareket üyesi 5 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin dün gece Filistin Yönetiminin Kudüs'ten sorumlu eski bakanı Hatim Abdülkadir'i de caminin korunmasına yönelik çağrılarından dolayı gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisi, içeridekilerin boşaltılmasının ardından El Aksa Camii'ne girişlerin üçünü açarak, öğle ve ikindi namazı için girişlere sınırlı izin verdi. 50 yaş üzerindeki erkeklere camiye giriş izni verilirken, bazılarının kimlikleri alındıktan sonra camiye girebildi. Bu nedenle bugün öğle namazında ancak 200-250 kişilik bir grup camide toplanabildi.

Cami giriş kapılarında olduğu gibi, Haremüşşerif yerleşkesinin içinde de çok sayıda polis ve sınır polisi konuşlanmış bulunuyor.

Doğu Kudüs'ün cami yakınındaki mahallelerinden namaza gitmek isteyenler de işgal polislerince engellendi.

Geçen hafta başında bazı aşırı sağcı Yahudilerin El Aksa Camii içine girme teşebbüsleri nedeniyle çatışmalar meydana gelmiş, olaylarda 40'dan fazla kişi yaralanmış, işgal polisi 50'den fazla Filistinliyi gözaltına almıştı.

Ağlama Duvarı'nın bahçesine ise Sukot bayramı nedeniyle iki büyük çadır (Suka) kuruldu.

Etiketler : #Bugün   #Mescidi   #Aksa   #için   #Taksim'deyiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN