Bu laik devletin "imam"ı

Türkiye futbol takımı futbolcuları cuma namazını kıldıkları Belçika’daki Tegelen Camii’nde ilginç bir hutbe dinledi. "İmam" İrfan Türksever, "Çanakkale Savaşı’nın iman gücüyle kazanıldığını" anlatıp, “Biz de iman dolu yüreğimizle arkanızdayız” dedi.

28-05-2011


Türkiye futbol takımı futbolcuları cuma namazını kıldıkları Belçika’daki Tegelen Camii’nde ilginç bir hutbe dinledi. "İmam" İrfan Türksever, "Çanakkale Savaşı’nın iman gücüyle kazanıldığını" anlatıp, “Biz de iman dolu yüreğimizle arkanızdayız” dedi. 

Türkiye futbol takımı futbolcularından Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan ve Umut Bulut’u karşısında görünce heyecanlanan Tegelen Camii imamı İrfan Türksever, namaz öncesi verdiği hutbede futbolcuları Çanakkale Zaferi ile motive etmeye çalıştı. Türksever, hutbesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün hayatımın en önemli gününü yaşıyorum. Ülkemizi temsil eden oyuncularımızı camimizde görmek beni çok heyecanlandırdı. Çanakkale Savaşı’nda İngiliz komutan, devlet tarafından tüm imkanlar sağlanmasına rağmen bir türlü başarı yakalayamamış. Tüm imkanlar seferber edilmiş fakat başarılı olamamış. Ve İngilizler komutanı cezalandırmışlar.

“İnşallah kazanacağız”

Komutan, sorgulamada neden başarısız olduğunu şöyle anlatmış: ‘Evet birçok imkanlara sahiptim ama karşımda öyle bir ordu vardı ki, geçmek imkansız. Allah’ın gücünü almış bir milletle karşılaştım. Bu nedenle başarılı olamadım. İşte biz de iman dolu yüreğimizle sizlerin destekçisiyiz. Tüm manevi gücümüz sizinle... İnşallah Belçika’yı yenerek 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılacağız.” 

(İslam ve Hayat / Haber 7)

Etiketler : #Bu   #laik   #devletin   #imamı   
YORUMLAR
  • Enes Kocaman   02-06-2011 23:06

    Abi tamam biraz komik ama bu kadar da abartmaya gerek varmı ya.adam iman gücünden bahsetmiş :))

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN