Bu iddia savaş çıkartır

Rusya'nın Slomensk şehrinde meydana gelen ve 88'i Polonya delegasyonu, 96 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından kurtulan yolcuların, kaza yerindeki kimliği belirsiz kişilerce infaz edildikleri iddia edildi.

22-04-2010


Rusya'nın Slomensk şehrinde meydana gelen 88'i Polonya delegasyonu, 96 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından kurtulan yolcuların, kaza yerindeki kimliği belirsiz kişilerce infaz edildikleri iddia edildi. 
 
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski, eşi Maria Kaçinski ve beraberinde çok sayıda üst düzey devlet görevlisinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından sadece bir kaç dakika sonra cep telefonuyla çekilen görüntülerdeki silah seslerinin, kazadan yaralı olarak kurtulan Polonyalı görevlilerin vurulduğu an duyulan silah sesleri olduğu öne sürüldü.

Video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan görüntülerin kazadan yaralı olarak kurtulan Polonyalı pilotlar ve diğer yolcuların öldürülmesi sırasında bir tesadüf sonucu çekilmiş olabileceği kaydedildi.

Polonya Askeri Savcısı, internet ortamında dolaşan bu görüntülerin peşine düşmüştü. Askeri Savcı, cep telefonuyla çekilen 1.23 dakikalık görüntülerdeki silah seslerinin montaj olup olmadığının araştırıyor.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYINCA ÖLDÜRÜLDÜ

Polonya'da gündeme bomba gibi düşen silah seslerinin yankılandığı görüntüleri cep telefonuyla görüntüleyen kişinin Rus vatandaşı Adriej Mendierej olduğu ortaya çıktı.

Mendierej, kaza yerinde çektiği görüntüleri internette yayınladıktan kısa bir süre sonra sırtın bıçaklanmış olarak bulunduğu ve hastanede yaşam destek ünitesinin kapatıldığı öne sürüldü.

RUSYA, 21 SUBAYIN CESEDİNİ ARAŞTIRIYOR

Uçak kazasında yaşamını yitiren 96 kurbandan 21'inin halen Moskova'da bulunuyor. Cesetlerden geriye sadece et parçaları kaldığı için "kimlik tespitlerinin yapılamadığı" belirtiliyor. Kimliği tespit edilemeyen" kurbanlar arasında Polonya Ordusu'nda görevli üst düzey subaylar ve Cumhurbaşkanının 9 koruması da bulunuyor. Rus yetkililer, cesetlerin kimlik tespitlerinin DNA testiyle yapıldığını açıkladı.

KORUMALARIN SİLAHLARI KAYBOLDU

Cumhurbaşkanı Kaçinski'nin korumalarının resmi olarak taşıdıkları silahların "ortadan kaybolduğu" Rus yetkilileri tarafından da doğrularken Polonyalı yekililer, kayıp silahlara yapılacak balistik inceleme sonucunda silahların en son kullanıldığı zamanın ortaya çıkarılabileceğini belirtiyor.

İşte o görüntülerde kaza yerindeki silah sesleri ve konuşmalar: - Orada bak, üç kişi ağaçların arkasında yürüyor.

- Bir kez daha ağır çekim ve zoom.

- Kurtarma ekibi mi? - Bu insanlar halen yürüyor.

- Bu kimdir bilmiyorum.

- (Ses): Sakin ol! - (Siren) - Şu adama bak! - Gördün mü? Beyaz giymiş bir adam elini kaldırıyor, yavaş çekim ve zoomla bunu kontrol et.

-Bir kez daha...

- Bazı insanlar bunun bir havayolu pilotu olduğunu söylüyorlar (Bu kimdir bilmiyorum) - Siren - Çığlıklar - Bizi öldürmeyin! (?) - Bana bir silah ver! (?) - Bir silah atışı.

- Uçaktan siyahlar içinde bir adam nasıl atlıyor bak.

- Bir kez daha.

- Bir silah atışı.

- Gülüşmeler.

- Uçaktan atlayan siyahlar içindeki aynı adam.

- Bak- o düşüyor.

- Planı değişikliği (ve bir silah atışı).

- Bir kez daha silah atışı - Bak! - Ve o düşüyor...

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Bu   #iddia   #savaş   #çıkartır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN