Bu da, Mehdi Zana'nın Kemalist versiyonu

"Kürtler zorla Müslüman yapıldı" iddiasıyla gündeme gelen Mehdi Zana'dan sonra, Doğu Silahçıoğlu da aynı hezeyanı Türkler için dile getirdi. Böylece "Küfür tek millettir" gerçeğini bir kere daha hatırladık.

21-02-2008


Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu, Türklerin İslam'ı gönüllü olarak değil zorla kabul ettiklerini öne sürdü. Cumhuriyet gazetesinde "Ümmetçiler ve Milliyetçiler" başlığı ile yayınlanan yazısında Türklerin katliama uğrayarak zorla Müslüman olduğunu öne süren Silahçıoğlu, "Kılıçla katledilen Türklerin İslamı gönüllü olarak kabul ettikleri yalanı uyduruldu!.." ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı gibi, geçen yıl bir haftalık dergiye mülakat veren Mehdi Zana da, Kürtlerin zorla İslamlaştırıldığını iddia etmişti.

Kürtçü siyasetin önde gelen isimlerinden olan Mehdi Zana, söz konusu röportajda "Kürtlerin asıl dini" olarak nitelendirdiği Zerdüştlüğe olan özlemini dile getirmeyi de ihmal etmemişti. Kemalist Doğu Silahçıoğlu ise Cumhuriyet'teki yazısında İslam'a olan düşmanlığını açık ederken, Şamanizm'e olan özlemini de gizlemiyor.

28 Şubat sürecinde İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde çıkardığı "heykel krizi"yle gündeme gelen Silahçıoğlu, yazısında Türklerin zorla müslüman olduğunu şöyle savunuyor:

"Türkler Arapların putlara taptığı dönemde Orta Asya'da, Tanrı bilincinde Şaman inancında yaşamaktaydılar!.. İslamiyetin yayılma süreci başında (MS. 632) Arap ordularının saldırısıyla karşı karşıya kaldılar. Yüz yılı aşkın bir mücadele sonunda bölge tümüyle Arapların istilasına uğradı!.. Türkler teslim oldular (MS. 751)!.. Arap tarihçi İbn-i Dahak vahşeti şöyle anlatıyordu: 'Katledilmeyen çocuk, ırzına geçilmeyen kadın kalmamıştı!.. Türkler diri diri yakılmıştı!..' Ne acıdır ki tarihin bu en büyük Türk soykırımı sistemli çabalarla unutturuldu!.. Kılıçla katledilen Türklerin İslamı gönüllü olarak kabul ettikleri yalanı uyduruldu!.. Sonradan bu gerçeği ifade eden milliyetçiler de ümmetçiler tarafından susturuldu!.."

Yazısında milliyetçilerle dindar kitleler arasında derin bir anlayış farkı olduğunu da savunan Silahçıoğlu, şunları savunuyor:

"Bu fark Türk milliyetçisi Nihal Atsız'la, şeriat ümmetçisi Mehmet Akif'in düşünce yapısındaki fark kadardı!.. Bugün coşku içinde okuduğumuz İstiklal Marşı'mızın 10 kıtalık tüm metnine 'Hakk', 'ezan', 'cennet', 'iman' gibi sözcükleri ustalıkla yerleştirmiş, ama bir tek Türk sözcüğü için yer bulamamış ümmetçi Mehmet Akif'in yeni ardılları, onun 'Türk Arapsız yaşayamaz. Kim ki yaşar der delidir!.. Arabın Türk ise, hem sağ gözü hem sağ elidir!..' dizelerinde belirttiği yoldan giderlerken, beraberlerindeki milliyetçiler gerçekleri göremediler!.. Vasiyetinde (4 Mayıs 1941) Arapları yeni düşman , Amerikalıları yarınki düşman olarak niteleyen Türk milliyetçisi Nihal Atsız'ın yolunu terk ettiler!.. 'Ulusçuluk güden, ulusu için savaşan ve ölen bizden değildir' diyen ümmetçilerin peşine düştüler!.."

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Bu   #da   # Mehdi   #Zana'nın   #Kemalist   #versiyonu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN