Bu da Muhafazakar Demokratların heykeli!

Her alanda jakoben laik kesimle amansız bir yarışa giren Muhafazakar Demokrasi'nin "alternatif heykelciliği" de tam hız devam ediyor.

24-07-2008


İslam ve Hayat

Adeta bir heykel enflasyonunun yaşandığı Türkiye'de, Erzurumlu bir yaşlının dilinde "devletin putu" olarak nitelenen yaygın heykelin yanı sıra yeni yeni heykeller dikilmeye başlandı sağa sola. Heykelciliğe merak saran Muhafazakar Demokrat idareciler heykel dikmekte birbiriyle yarışır oldu. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz yılın sonlarında Ankara'ya Taceddin Dergahı'nın bahçesindekinden başka yeni bir Mehmet Akif heykeli kazandıracaklarını açıklamıştı hatırlanacağı üzere. Oysa Kur'an Şairi Akif, “Zehirli ot gibi fışkırdı heykelin yer yer / Sulandı çünkü vâdi beşer kanıyla beşer” dizeleriyle heykelciliği ağır şekilde eleştirmişti.

Her alanda jakoben laik kesimle amansız bir yarışa giren Muhafazakar Demokrasi'nin "alternatif heykelciliği" de tam hız devam ediyor. Son olarak İstanbul Bahçelievler Belediyesi, Şirinevler'de küçük bir meydanı "Mevlana Meydanı" olarak düzenledi ve meydana bir de Celaleddin Rumi'nin heykelini dikti. Üstelik bu heykel sıradan bir heykel değil. Mevlevilerin sema ayinini temsil etmesi için sürekli döner şekilde yapılmış. Ayrıca akşamları aydınlatılarak heykelin "albenisi" artırılmaya çalışılmış. 

Samiri'nin buzağı heykeli böğürüyorduysa, bizim Muhafazakar Demokratların Celaleddin Rumi heykeli de sürekli dönüyor. Ondan aşağı mı kalacaktı yani! 

Etiketler : #Bu   #da   #Muhafazakar   #Demokratların   #heykeli!   
YORUMLAR
  • ibrahim ethem şekerli   25-07-2008 13:37

    hz. Alinin dediği ğibi : yükseltilmiş bütün kabirleri yıkmak, ve butun putları parçalamak... ama velakin insanların zihninden bu putları çıkarmak heykel parçalamaktan bile daha zor. İnsanlar neden pura ihtiyaç duyar diye sorarım kendime. cevabı şu olsa gerek : galiba inançlarda eksiklikler buluyoruz da onlarla bu eksikliği kapatıyoruz. Yokda insan Tanıdığı, bildiği allahına ortak koşar mı hiç ?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN