Bu da Kemalistlerin bid'atı: "Kesimsiz kurban"

Sair zamanlarda laiklik nutukları atan kuruluşlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban bağışı toplamaya başladı. Bunlardan Lösemili Çocuklar Vakfı ve Mehmetçik Vakfı, 'kesimsiz kurban bağışı' adı altında nevzuhur bir de uygulama başlattı.

21-11-2009


İslam ve Hayat

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sair zamanlarda laiklik nutukları atan kuruluşlar bile kurban bağışı toplamaya başladı. Bunlardan Lösemili Çocuklar Vakfı ve Mehmetçik Vakfı, 'kesimsiz kurban bağışı' adı altında nevzuhur bir de uygulama başlattı.
 
Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile TSK Mehmetçik Vakfı, büyük tepki çeken 'kesimsiz kurban bağışı' kampanyalarına devam ediyor. Haberde verilen ayrıntılara göre, kurban bedelini 280 lira olarak açıklayan iki vakıf, bu yıl da kesimsiz kurban bağışları aldığını duyurdu. Halka broşür gönderen Mehmetçik Vakfı, şu öneride bulunuyor: "Kesimsiz olmasını arzu ettiğiniz takdirde bu hususu lütfen belirtiniz. Kesimsiz kurban bağışlarında, bedelin tamamı yardım amacıyla kullanılmaktadır." 'Kurban bağışlarınız hayat bulsun' kampanyasında hayırseverlere dört seçenek sunan LÖSEV de internet sitesinde ve bağış formlarında Mehmetçik Vakfı'na benzer bir duyuru yapıyor: "Kurban bağışımla lösemili çocukların parasız tedavilerine, eğitimlerine ve sosyal ihtiyaçlarına destek olmak istiyorum."

Zaman'ın haberinde ayrıca şu bilgiler yer alıyor:

Bir bankanın hesap bilgileriyle birlikte Mehmetçik Vakfı'nın kurban kesim bağış broşürünü alan Akif Toker, uygulamaya tepki gösteriyor. Toker, "Vakıf, kurbanları modern tesislerde, hijyenik şartlarda, veteriner denetiminde, noter ve din görevlileri gözetiminde kestiğini söylüyor. Hatta dinî vasıflara uygun kurban kesiminden sonra noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür belgesi gönderdiğini belirtiyor. Bu kadar güzel bir organizasyon, kesimsiz kurban kampanyasıyla lekeleniyor. Her Müslüman, kesimsiz kurban olmayacağını bilir." diyor. Mehmetçik Vakfı Bağış Tanıtım Şube Müdürü Cengiz Başdoğan ise kesimsiz kurban kampanyaları olmadığını savunuyor. "Vatandaş bize bağışını yaparken, 'Kurban niyetine veriyorum, kurban kesilmesini istemiyorum' diyor." ifadelerini kullanan Başdoğan, hayırseverlere böyle bir seçenek sunmadıklarını ileri sürüyor. Kesimsiz kurban bağışının sadece insertlerde kaldığını belirten Başdoğan, ne internet sitelerinde ne de ana kampanyada böyle bir ifade olduğunu anlatıyor. Başdoğan, bundan sonra insertlerde olan ifadeyi de çıkaracaklarını açıklıyor.

Kesimsiz kurban kampanyaları olmadığını iddia eden LÖSEV de sadece yardımsever kişilere, lösemili çocuklara bağış yapmalarını hatırlattıklarını kaydediyor. Çalışmaları bağışçılardan gelen talepler doğrultusunda planladıklarını aktaran yetkililer, kesimsiz kurban kampanyasını tercih edenlerin de olduğunu dile getirerek, söz konusu seçeneği bu sebeple kaldırmadıklarını belirtiyor.

Etiketler : #Bu   #da   #Kemalistlerin   #bid'atı:   #Kesimsiz   #kurban   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN