Bu da Gazze'deki Ergenekon'un cephaneliği!

Gazze polisi, Fetih hareketinin darbeci kanadının Gazze’deki kalıntılarına karşı yaptığı operasyonlarda ele geçirdiği silah ve patlayıcıların bir kısmını dün teşhir etti.

04-08-2008


Gazze polisi, Fetih hareketinin darbeci kanadının Gazze’deki kalıntılarına karşı yaptığı operasyonlarda ele geçirdiği silah ve patlayıcıların bir kısmını dün teşhir etti.

Temmuz ayı içinde Gazze’de 6 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan bir dizi bombalama eylemi ve çeşitli saldırılar düzenleyen Fetih içindeki çete grubunun ele geçirilen silahları çetenin Gazze’yi neredeyse silah ve patlayıcı deposuna çevirdiğini gösteriyor.

Ele geçirilen silahların teşhiri sırasında konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gazze emniyetinin patlayıcı biriminde uzman olan Şef Faris el-İşşi, Hillis ailesinin bulunduğu muhitte yapılan operasyonda, 25 Temmuz’da Gazze’nin sahil kesiminde meydana gelen ve şehitlerin vücutlarını yakan patlamada kullanılan patlayıcının benzerinin ele geçirildiğini söyledi.

El-İşşi ayrıca, çok sayıda mahalli ve dış ülke yapımı ağır ve hafif silahlar ile Siyonist yapımı silahlar ele geçirdiklerini, patlayıcı yapımında kullanılan imalat yerinde ise patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler bulduklarını belirtti.

Filistin polisine karşı kullanılan değişik çaplarda havan topları da ele geçirdiklerini belirten uzman, çetenin evlerin içine, kapı ve yollara çok sayıda patlayıcı yerleştirdiklerini de söyledi. Patlayıcıların ustalıkla yerleştirildiğini belirten el-İşşi, bu konuda uzman bir mühendis arkadaşlarının patlayıcıyı çözmeye çalışırken şehit olduğunu söyledi.

Teşhir edilen silahların, ele geçirilenlerin sadece bir kısmı olduğunu belirten el-İşşi, bunları basın mensuplarına ve halka göstermek amacıyla ayırdıklarını söyledi.

El-İşşi, Hillis kabilesinin bulunduğu bölgeye yapılan operasyonda 200 civarında kişinin gözaltına alındığını ancak bunlardan 40’ının, yaşlı olmaları ve olaylara karışmadıklarının anlaşılması üzerine serbest bırakıldıklarını ifade etti.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Bu   #da   #Gazze'deki   #Ergenekon'un   #cephaneliği!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN