Bomba çukurları oyun alanı oldu

Suriye'de rejim kuşatmasındaki Halep'te yaşam alanlarını kaybeden çocuklar, Rus bombardımanlarının açtığı derin çukurlara biriken sularda oynuyor.

31-10-2016


Suriye'de rejim kuşatmasındaki Halep'in Karm Hamud semtinde 5-7 metre derinliğinde çukur açabilen tahribat gücü yüksek nüfuz edici bombaların düştüğü noktalarda büyük çukurlar oluştu ve su boruları patladı.

Su şebekelerinin hasar görmesi nedeniyle susuz kalan semt sakinleri, patlayan borulardan bu çukurlara akan suları evlerine taşımak zorunda kalıyor.

Kentin rejim ve Rus hava saldırılarının hedefi olmaya devam etmesi nedeniyle kent sakinleri su şebekelerini tamir de edemiyor.

Dev çukurlar çocuklara havuz oldu

Bombaların düştüğü yerlerde su borularının patlamasıyla dolan çukurlar çocuklar için yüzme havuzuna dönüştü. Semt sakinlerinden 14 yaşındaki Ahmed, Karm Hamud'a 4 nüfuz edici bomba düştüğünü söyledi.

Ahmed, "Oyun parkımız olmadığı için biz her gün buraya gelerek suyla oynuyoruz. Dünyayı yıktılar burada. Çok insan öldü. Oyun yeri olmadığı için burada yüzüyoruz." dedi.

Semt sakinlerinin hasar gören borulardan akan suyu günlük ihtiyaçları için kullandığını ifade eden Ahmed, bölge sakinlerinin şebeke hattının onarılmasını istediğini fakat rejimin hava saldırılarından dolayı fırsat bulamadıklarını dile getirdi.

Hava saldırılarında su şebekeleri hasar gördü

Halep'teki sivil savunma ekibinden Ebu Leys de Rusya ve rejimin geçen aylarda Halep'in doğu kesimlerinde bulunan muhaliflerin kontrolündeki semtlere yönelik hava saldırılarında su şebekelerinin büyük çoğunluğunun hasar gördüğünü belirtti.

Hasar gören su şebekelerinden dolayı birçok bölgede halkın su sıkıntısı çektiğini kaydeden Leys, "Saldırılarda sadece muhalif bölgelerdeki su şebeke ve depoları hedef alınmadı. Hastane, okul ve çarşılar da bombalandı. Muhalif bölgeler saldırılar nedeniyle viraneye dönmüş durumda." dedi.

AA

Etiketler : #Bomba   #çukurları   #oyun   #alanı   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN