Birahaneydi, mescid olacak 

İngiltere'nin güneydoğusundaki Buckhinghamshire'da eski bir birahane, mescit ve kültür merkezine dönüştürülmek amacıyla bir İslami hayır kuruluşu tarafından satın alındı.

10-10-2008


İngiltere'nin güneydoğusundaki Buckhinghamshire'da eski bir pub (İngiliz birahanesi), mescit ve kültür merkezine dönüştürülmek amacıyla bir İslami hayır kuruluşu tarafından satın alındı.

Buckinghamshire'daki Aylesbury'de bulunan barı satın alan Tevhid-ül İslam adlı kuruluşun adının açıklanmasını istemeyen bir mensubu, "Skinny Dog" adlı pubun birkaç ay önce kundaklanmasının ardından kapalı kaldığını, derneğin 600 bin sterline (yaklaşık 1 milyon 400 bin YTL) burayı satın aldığını söyledi.

Derneğin burayı bir mescit ve kültür merkezine dönüştürmek niyetinde olduğunu, ancak henüz son kararın alınmadığını belirten dernek üyesi, "Buranın eskiden bar olmasının sorun yaratacağını sanmıyorum. Büyüklüğü, otopark olanağı ve çocuklar için oyun alanı kurma imkanıyla iyi bir mülk" dedi.

Derneğin internet sitesinden yapılan açıklamada da, 7 bin civarında Müslümanın yaşadığı Aylesbury'de sadece bir caminin bulunduğu ve Müslüman toplumunun ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığı belirtildi. Öte yandan, Londra'nın göneydoğusundaki Clapton'da da "Swan" adlı bir başka pub'un kapanmaması için kampanya başlatıldı.

Mülkün sahipleri barı, sinagoga dönüştürmek isteyen bir Musevi derneğine satmayı planlıyor. İngiltere'de her gün ortalama 5 pub ekonomik nedenlerle kapanıyor. Ülkede 1980'de 60 bin pub bulunmasına karşılık, bugün bu sayı 57 bine geriledi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Birahaneydi   #   #mescid   #olacak    
YORUMLAR
  • Burhan   10-10-2008 13:12

    İngilterede yavaş yavaş pub ların kapanmasi ve camilerin inşa edilmesi büyük bir umuttur.Ayrıca ıngilterede şeriat mahkemelerin kurulması büyük bir devrimdir.Hüküm her zaman allahındir...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN