Bir milyar insan aç, bir milyar obez

Küresel beslenme verilerini ortaya koyan bir rapor, dünya üzerinde bir milyar insanın yetersiz beslendiğini, bu sayıdan fazla kişinin ise aşırı kilolu olduğunu ortaya koydu.

23-09-2011


Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu örgütü tarafından yayımlanan raporda dünya nüfusunun yaklaşık yüzde on beşinin açlıkla karşı karşıya oldukları belirtildi.

Dünya Felaketler Raporu isimli çalışmada bu durumu oluşturan sebeplerin yükselen gıda fiyatları, israf ve dağıtım problemleri olduğu belirtildi.

Raporda dünya üzerinde tüketilen besinlerin yarısını üreten köylülerin ciddi kısmının da açlık çekmekte olduklarının altı çizildi.

Açlık ve obezite

Örgütün raporunda dikkat çekilen bir diğer nokta ise dünya nüfusunun karşı karşıya olduğu obezite tehlikesinin boyutları.

Özellikle hızla gelişmekte olan Çin ve Hindistan gibi ülkelerde hızla artan aşırı kilolu nüfusun, yaşanmakta olan beslenme yetersizliğiyle birlikte ülkeler için büyük yük oluşturduğu belirtildi.

Obezite pek çok gelişmiş ülke için de sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir yük yaratıyor.

İngiltere'de yetişkinlerin dörtte biri, çocukların onda biri obez.

Araştırmalar her şey şu anki gibi devam etmesi halinde 2030'da Amerikalıların yaklaşık yarısının, İngilizlerinse %40'ının obez olacağını ortaya koyuyor.

(Kaynak: Timetürk)

Etiketler : #Bir   #milyar   #insan   #aç   #   #bir   #milyar   #obez   
YORUMLAR
  • Zülküf arslan   27-09-2011 11:25

    dünya üzerinde rezzak olan rabbimizin yaklaşık 30 milyar insana yetecek kadar rızık taksiminde bulunduğu veriler araştırmacıları tarafından],bel,irlenmişken neden halen AÇ insanlar var.. Tabiki doymayan çok az sayıda RIZIK ÇALICILARI OLDUĞU için,,sivil toplumlarca AÇ OLAN yerlerdeki insanlara yapılan İNFAKLAR nekadarda güzel hareket olarak görülsede ,götürülen infaklar kısa sürede tabiki TÜKETİLECEKTİR İHTİYAÇ[AÇ] olanlar tarafından.. Yapılması gereken aslında BU İNSANLARA GÖTÜRÜLEN İNFAKLAR ile birlikte ONLARA NEDEN AÇ KALDIKLARINI ANLATMAK olmalıki RIZIKLARINI HIRSIZLARA KAPTIRMASIN DEĞİL Mİ.. Yoksa NE İNFAK EDENLER,NEDE İNFAK HAVARİLİĞİNE SOYUNAN TAŞIYICI STK lar bununla başa çıkacaklardır.. Gidilen bölgelerde ki insanlara [somali yakın bi zamanda ki örnek],ki başbakanda gitti oraya RAKKASELERDE,TAŞIYICI ILIMLI İSLAMA HİZMET EDEN TEVHİDDEN UZAK TAŞIYICI STK larda,söyleseydiler ordaki insanlara KİMLERİN ONLARIN RIZIKLARINI ÇALDIĞINI,İNSANLIK HAVARİLİĞİ YAPIYORLAR YA...... kendini tevhidden almayan hiç bir hareket NEBEVİ METOD OLAMAZ VE İSLAMA DEĞİL ,ILIMLI İSLAMA HİZMET EDDİĞİ GİBİ,VAHİY İSLAMININ ÖNÜNEDE ENGEL DİR...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN