Bir günde 6 işgalci general cehenneme gönderildi

Suikastçı Rus birliklerine karşı intikam yemini eden Çeçen savaşçılar, aynı gün, üç ayrı çeçen şehrinde 3'ü general, 6 Rus subayını öldürdü. Çıkan çatışmalarda Rus ordusundan 11 asker de ağır yaralandı.

04-07-2009


Suikastçı Rus birliklerine karşı intikam yemini eden Çeçen savaşçılar, aynı gün, üç ayrı çeçen şehrinde 3'ü general, 6 Rus subayını öldürdü. Çıkan çatışmalarda Rus ordusundan 11 asker de ağır yaralandı.

Kafkaslarda son haftalarda Rus birlikleriyle Çeçen kuvvetler arasında yaşanan çatışmalar giderek tırmanıyor. Askeri ve siyasi üst düzey Çeçen temsilcilerin çeşitli ülkelerde öldürülmesiyle başlayan gerilim kendi merkezine, Kafkaslara taşınmaya başladı. Bir yıl içerisinde Avusturya'da 1, Türkiye'de 3 ve son olarak da Dubai'de 1 çeçen komutanın ve siyasetçinin suikasta kurban gitmesi, Çeçenlerin Ruslara karşı atağa geçmelerine yol açtı. Çeçen direnişçilerin lideri Kafkas İmarat Emiri Dokko Umarov'un ordusu Çeçenistan'nın Şali, Urus ve Martan şehirlerinde 3'ü general düzeyinde olmak üzere, 6 Rus subayını düzenledikleri saldırılarla öldürdü. Rus haber kaynaklarının da doğruladığı bilgilere göre çatışmalarda 11 de ağır yaralı var.

Çeçen milisler Mayıs ayında Dağıstan'nın İçişleri Bakanı Adilgiray Magomedtagirov'u öldürdükten iki hafta sonra İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunusbek Yevkurov'un araç konvoyuna bombalı saldırı düzenleyerek çok sayıda kişinin ölmesine, Rusların tarafında olan Yevkurov'un da yaralanmasına neden olmuşlardı. Rus haber kaynaklarının da doğruladığı önceki günkü saldırı ise, Ruslar tarafından kuşatılan Çeçenistan'nın Şali, Urus ve Martan şehirlerinde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Dağıstan ve İnguşetya'daki saldırılarla düşmanlarına meydan okuyan Çeçenler işgalci Ruslara karşı operasyonlarını genişletti. Çeçen direnişçilerin lideri Kafkas İmarat Emiri Dokko Umarov'un ordusu "Bu yıl bizim Ruslara ve düşmanlarımıza karşı taarruz yılımız olacak" dedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bir   #günde   #6   #işgalci   #general   #cehenneme   #gönderildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN