Bir AKP klasiği: "Üsküdar, Şevval Sam ve Horon'a doydu"

Sitemizin posta kutusuna bugün Üsküdar Belediyesi Basın Tanıtım Merkezi tarafından gönderilen bir haber, AKP'li belediyelerin kültürden ne anladıklarını, nasıl bir zihniyetle hareket ettiklerini bir kere daha gözler önüne serer nitelikte.

10-09-2011


İslam ve Hayat

Sitemizin posta kutusuna bugün Üsküdar Belediyesi Basın Tanıtım Merkezi tarafından gönderilen bir haber, AKP'li belediyelerin kültürden ne anladıklarını, nasıl bir zihniyetle hareket ettiklerini bir kere daha gözler önüne serer nitelikte.

Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen "23. Uluslararası Katibim Şenliği" ile ilgi haberde, Üsküdar'ın Şevval Sam ve horona doyduğu haber veriliyor.

İşte o haber:

"23. Uluslar arası Katibim Festivali’nde coşku önceki akşam zirveye ulaştı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Uluslar arası Halk Oyunları gösterileri ile başlayan programda “Altın Şehir Üsküdar’ın Hazireli” konulu fotoğraf yarışmasında ödül alan eserlerin sergisinin ve el sanatları ürünlerinin yer aldığı Osmanlı Sokağı’nın açılışları yapıldı. Şevval Sam’ın da muhteşem bir konser verdiği programa ilgi yoğundu.
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın selamlama konuşmasının ardından program fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Kara konuşmasında şunları söyledi; “Katibim Festivali Üsküdar’ın kalp atışı, güçlü bir nefes alışıdır. Tarihi ve kültürel birikimin izinde çeyrek asra yakın bir süredir devam eden bu nefes, hepimize şevk, heyecan, can veriyor.” Katibim Festivali’nin ilhamını Üsküdar’ın zengin tarihinden aldıklarını söyleyen Kara, bu bağlamda, herkesin birlikte hoş vakit geçireceği ve Üsküdar’da yaşamanın hazzını hissedebileceği yeni bir festival hazırladıklarını belirtti.
 
Ak Parti Milletvekili İdris Güllüce’nin de katıldığı program Kum Show Sanatçısı Anna Melekova’nın gösterisiyle devam etti. Özellikle son yıllarda dikkat çeken kum sanatı gösterisi Katibim Festivali'ne özel hazırlanan konseptle izleyicilerine şahane bir görsel şölen sundu. Dünyanın her yerinde şehirlerle simgeleşmiş yapılardan örnekler sunulan gösteri şehirleşme ve medeniyetin başladığı “Kabe” ile başladı ve Üsküdar’daki Kız Kulesi’nin resmedilmesiyle son buldu.
 
Üsküdar, Şevval Sam ile Horona Doydu
 
Oyunculuğunun yanı sıra sesi ve albümleriyle de adından söz ettiren Şevval Sam 23. Uluslar arası Katibim Festivali kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde bir konser verdi. Yaklaşık 6000 kişinin katıldığı konserde halk konser alanına sığmayarak dışarı taştı.
 
Türk Müziği’nin eşsiz eserlerini seslendiren sanatçı söylediği fasıllarla izleyenleri coşturdu. Şevval Sam, konserin son kısmında rol aldığı Gülbeyaz dizisi ile de büyük dikkat çeken Karadeniz türkülerini ve horonlarını seslendirdi. Büyük bir çoğunluğunu Karadenizlilerin oluşturduğu Üsküdar, konseri horon oynayarak izledi.
 
Katibim Festivali’ne özel olarak “Katibim” şarkısını da seslendiren Şevval Sam’a Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen tarafından bir plaket takdim edildi. Şevval Sam konsere duyulan ilgiden memnuniyetini dile getirerek Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya teşekkür etti."

(Not: Haber için gönderilen fotoğrafları, Şevval Sam'ın dekolte kıyafeti sebebiyle kullanamıyoruz. Bunun yerine Üsküdar Belediyesi'nin logosunu kullanmayı tercih ettik.)

Etiketler : #Bir   #AKP   #klasiği:   #Üsküdar   #   #Şevval   #Sam   #ve   #Horon'a   #doydu   
YORUMLAR
  • Ş. Hüseyinoğlu   10-09-2011 13:27

    Bu AKP enteresan. Dekolte kıyafetle iki şarkı söyleyip milyarları götüren Şevval Sam'lar da ondan memnun, İslam karşıtı liberaller de, faiz baronları da, sendika ağaları da, "İslami kuruluşlar" da! Bu nasıl bir iştir, anlayabilen beri gelsin!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN