Bir "15 Temmuz" kısa tefsir denemesi

Demek ki, bâtıl ancak hakkın gelmesiyle zail olur. Aksi halde bir bâtıl gider bir başka bâtıl gelir. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç, bu Kur'ani hakikatin en güncel misalidir.

15-07-2021


Rabbimiz, İsra sûresi 81. ayette mealen şöyle buyuruyor:
 
"De ki: Hak geldi bâtıl zail oldu. Şüphesiz bâtıl zail olucudur."
 
Demek ki, bâtıl ancak hakkın gelmesiyle zail olur. Aksi halde bir bâtıl gider bir başka bâtıl gelir.
 
15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç, bu Kur'ani hakikatin en güncel misalidir.
 
Bir bâtıl gitmiş, ancak yerine hak gelmediği için bâtıl farklı varyantlarıyla varlığını devam ettirmiştir. Hem de, İslami değer ve kavramları, yani hakkı araçsallaştırmak suretiyle daha da güçlenmiş olarak.
 
15 Temmuz süreci öncesi bâtıl düzenin yöneticilerinin ortağı, bâtılın muhafazakâr bir rengi olan Fetullahçı ekipti, sonrasında ise Perinçek ve Ağar ekipleri gibi bâtıl düzenin derin ulusalcı renkleri oldu.
 
Kısacası gitti bir bâtıl, geldi başka bir bâtıl.
 
O sebeple biz, bâtılın yok olmasına değil, hakkın hâkim kılınmasına odaklanmalıyız. Hak gelince, bâtıl, güneşin doğuşuyla kaybolan karanlık misali yok olup gidecektir.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Bir   #15   #Temmuz   #kısa   #tefsir   #denemesi   
YORUMLAR
  • Ş. Hüseyinoğlu   17-07-2021 09:24

    Kıymetli abim, ilgi ve katkınız için ben teşekkür ederim. Bir din gömlekleri başından beri var üzerlerinde, lakin bu dinin Rabbimizin Rasulullah ile bize bildirdiği tevhid dini İslam olmadığı maalesef çok açık. Rabbimiz Yunus 32. ayette buyuruyor ya "Haktan sonra dalâletten başka ne vardır?"

  • Ferhat Karasari   16-07-2021 01:37

    Sevgi deger Sükrü bey kardesim .. Bugünkü yönetim bir gömlegi cikaripda bir parti kurmuslardi hatirlarsak..Bunlar galiba Din gömleginide cikarmislardi..baksaniza hak batil karistiriliyor..bayagi bir sirk düzenini seyrediyoruz.. Ahiret var hesap var mizan var .. hicmi düsünmezler . Hakla batilin karistirilmasini nasil iclerine sindiriyorlar anlamak zor.. Zaten sirk icie hak karistirilmis batil degilmidir?.. Evet hak gelmeden batil yok olmayacaktir.. Bizler Allaha dine ve Resulune (s) layik birer kul olabilirsek Rabbimiz elimizden tekrar tutacaktir insaAllah tesekkür ederim

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN