Bingöl'de kitabevine 28 Şubatvari polis baskını

Bingöl'de "Tevhid Kitabevi" adlı bir kitabevi, polis ekiplerinin baskınına maruz kaldı. İhtiyaç duyulan resmi evrakların Kitabevi çalışanları tarafından gerekli kurumları iletildiği söylenmesine rağmen böyle bir baskının yaşanması, 28 Şubat süreci baskınlarını hatırlattı.

28-12-2021


Bingöl'de "Tevhid Kitabevi" adlı bir kitabevi, çevik kuvvet ekipleri tarafından önce kuşatıldı, ardından komik gerekçelerle basılmaya çalışıldı. 

Polisin "güvenlik endişesi" gerekçesiyle düzenlemeye çalıştığı baskına çevredeki Müslümanlar mukavemet gösterince gerginlik çıktı. Bingöl merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşanan olaya ilişkin gözaltı olup olmadığı bilgisine henüz ulaşılamadı. 

OHAL mantığının ürünü olan bu tarz baskınlar polisin "güvenlik" kaygısını öne sürerek "güvensiz" bir ortam oluşturmasına sebep oluyor!

İhtiyaç duyulan resmi evrakların Kitabevi çalışanları tarafından gerekli kurumları iletildiği söylenmesine rağmen böyle bir baskının yaşanması, 28 Şubat süreci baskınlarını hatırlattı.

(İslam ve Hayat / H.Söz Haber)

Etiketler : #Bingöl'de   #kitabevine   #28   #Şubatvari   #polis   #baskını   
YORUMLAR
  • Ferhat Karasari   03-01-2022 23:45

    su hikayeyi hic unutamam.. Simdi Rahmetli olan bir bacimiz anlatmisti.. Kücükken diyordu köpekler be kovaladi cok korkmustum eve geldigimde annemler.. " Düsünme büyüyünce unutursun " dediler büyüddüm köpekler hala pesimi birakmadilar... Meclislerinin icinde teröristleri barindiranlar bir karincayi dahi incitmeyen tevhidi müslüman kardeslerimi kovaliyor takip ediyorlar.. Bu nasil dinsizlik bu nasil din dusmanliliktir..Veyl olsun.. Dün annesini kaybeden bir kardesimizde annesinin yaninda olamadan ceza evinde sirf bu tevhidilik yüzünden tutukludur..Bu zulme sebep olanlarada veyl olsun.. Rabbim Halis bayancik kardeseime sebirler ve direnc bilinci versin insaAllah..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN