Bingazi’de eylem: Laiklik değil, İslami yasalar istiyoruz

Libya’da İslami yönetim talebiyle eylem yapan Bingazililer, yabancı kuvvetleri ve laik-liberal yasaları istemediklerini duyurdular.

22-01-2012


Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'de Cuma günü kadın-erkek binlerce kişi Ömer Muhtar'ın türbesinden yola çıkarak Özgürlük Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Libya Âlimler Kurulu  ve bazı derneklerin çağrısıyla Tahrir Meydanı'nda yapılan gösteride  şeriatın uygulanması ve İslam'ın yasamanın tek referansı olarak kabul edilmesi talebi dile getirildi.

Gösteride bir konuşmacı “Dünyaya söylüyoruz. Bizim dinimiz orta dindir, hoşgörü dinidir. Hürriyet, adalet ve hukuk dinidir. Demokrasinizde bütün bunları arıyorsanız biz diyoruz ki bizim dinimize bakın bu istediklerinizin hepsini bulacaksınız. Aramızda yabancı askerlere yer yok. Güvenliğimiz ve vatanımızın korunması bizim görevimizdir ve üzerimize farz-ı ayndır.” dedi.

“İSLAM HAYAT METODUDUR; ŞERİAT OYLAMAYA SUNULMAMALI!”

Konuşmacılardan Muhammed İbrahim de “Biz Müslümanız ve bundan utanmıyoruz. Bunu söylerken tereddüt etmiyoruz. Siyasi projemizi oluştururken İslam’dan ilham almamız bizim hakkımızdır. İslam sadece ceza hukukundan oluşmuyor, İslam bir medeniyet, bir ibadet yoludur, bir inşa metodudur. Seçilmemiş bir hükümetimiz var. Bu gidişi düzeltmek istiyoruz. Devrimimiz tehlikededir. Şeriatın oylamaya sunulmaması gerekir. İslam devletin dini ve yasamanın tek referansı olmalıdır. Bunu bu şekilde söylememizin nedeni şudur: Bu madde Arap ülkelerinin tamamının anayasasında var ancak hiç bir kıymeti yok. Çünkü hükümetlerin bu kanuna rağmen şeriatı uygulama zorunluluğu yok. Dolayısıyla bizim bunu değiştirmemiz gerekiyor. Devletin dini İslam olmalıdır ve devlet yasamada, hükümlerde ve sistemde İslam’ın hükümlerine uymalıdır.  Ya yasaları İslam’a uygun olarak çıkaracaksınız ya da İslam’a uygun olmayan bir şeye dayandıracaksınız. Biz İbrahim’in milletiyiz. İnsanlara söylememiz gerekir ki İslam bir hayat metodudur.” dedi.

“NASIL LAİKLİK ve LİBERALİZM İSTERSİNİZ?”

Gösteride konuşan Libya Âlimler Kurulu Başkanı Gays Fahri de Allah’ın şeriatının kanunların mercii olması ve  bölünmeye götürecek yasalardan uzak durulmasını istediklerini söyledi. Gays Fahri “Geçici Milli Meclisin bütün kurul ve komisyonlarına geçiş süreci boyunca destek vermemiz gerekir. Laiklik ve liberalizm isteyen kardeşlerimize de diyoruz ki siz nasıl bu noktaya geldiniz, sizi Allah’ın şeriatından böyle uzaklaştıran musibet nedir? Allah’ın hükmünde  zulüm ve fesat mı gördünüz? Libyalılarla birlikte olmanız gerekir.  Allahın şeriatına tam teslimiyetinizi istiyoruz. Dünyaya da söylüyoruz. Bizden korkmayın, biz emin bir ümmetiz. Biz barış ümmetiyiz. Güven, emniyet, iman, hayır ve inşa ümmetiyiz. Biz hayırlı işlerde yanınızdayız.  Sizi de hayra çağırıyoruz.” dedi.

“Devletin Dini İslam’dır”, “Güvenlik ve Asayiş Rahmanın Şeriatının Uygulanmasındadır”, “İslam Şeriatı Yasamanın Tek Referansıdır!” pankartlarının dikkat çektiği gösteri akşam namazından kısa bir süre önce bitti. Göstericiler meydanda kılınan akşam namazından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  

(Haber: Lokman Doğmuş / Haksöz Haber)

Etiketler : #Bingazi’de   #eylem:   #Laiklik   #değil   #   #İslami   #yasalar   #istiyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN