BEYNİMİZDE ÇÖP TAŞIMAK

Hızır YILDIRIM

01-06-2022 12:51


Gereksiz malayani bilgiler insan beyninde çöptür, yani bilgi çöpü. Beynimizde ve benliğimizde taşıdıklarımıza hiç dikkat ediyor muyuz? Bizim faydamıza mı yoksa zararımıza mı diye sorguluyor muyuz?

Beyninde çok az bilgi taşıyan ve onunla amel eden kişi fıtratını kısmen korumuştur. Resül (sav) faydasız bilgiden ve amelden Allah'a sığınmıştır. 

Bilgi ve bilmek önemlidir, bilen insan üretir, bildiğini paylaşır ve bildikleriyle amel eder ise o bilgi ise onun için faydalıdır.

Gereksiz bilgiler insan beyinde, şeytanın çalışma ofisidir. Sürekli rahatsız eder ve insan Rahman'a sığınmazsa, Rahman'ı zikretmezse süreki onunla yaşar hale gelir. İnancı zayıf olanı ümitsizliğe sevk eder vesveselerle adeta esir alır.

Şeytan, gereksiz kuruntularla olumsuz işler yaptırır. Birine kinin varsa, sana kurgu yaptırır, nefsini kontrol edemeyene, hatta cinayet bile işlettirir.

Rahatsız olacağın şeyi sorma, görmek istemediğin, duymak istemediğin gereksiz bilgiler insan hem yük hemde külfettir. Mesela gıybet ortamında kaldın; ya müdahale et, yada orayı terk et, yoksa o günaha ortak olmakla kalmaz, beyne gereksiz bir çöp daha atarsın.

İnsanın başına hep merak yüzünden gelmiştir. Merakın sonucuna katlanmak istiyorsan merak ettiğini görebilirsin. Dikkat; merak ettiğin şeyin esiri bile olabilirsin. 

Tabiki bu sırrı açığa vurmamak koşuluyla olursa o zaman gördüğün duyduğun sır senin esirin olur. İfşa edersen sen onun esiri olursun, genellikle ifşa edilir. 

Kul kulun açığını gizlemesi yani örtmesi o kulun kalitesini gösterir. Bu amel salih olup ahirde mükafatını en güzeliyle alır. Kendi zararına veya topluma zararlı ise saklamak daha büyük günah olur.

İnsanın merakı fıtrattandır. Kapalı kutunun içinde ne var diye herkes merak eder. Kimi insan bir an önce görmek ister, kimisi temkinli davranır, kimide görmek istemez fakat iç dünyası ona hep merak ettirir. 

Adem (as) ve eşi ağacın meyvesini merak ettikleri için başlarına sıkıntı geldi. İnsan bu fıtrat düşüncesiyle cennete gitse yasak olan ağacı arar. İnsan yapısı bu; iki vadi dolusu altını olsa üçüncüyü ister ve yinede doymaz.

Kanaat imanla oluşan önemli ve güzel ameldir.

Asrı saadette sahabeler az bildi ama çok amel işledi. Bildikleriyle amel ediyorlardı.

Bizler ise adeta bilgi küpüyüz. Çok biliyoruz ama az amel işliyoruz. Bilgi kirliliğide cabası.

Teknoloji ve robot aletler insanı tembel ve atıl hale getirdi. Çevremiz gereksiz haber ve bilgi sarmaşığı etrafımızı sarmalamış durumda, aķılsız telefon, sosyal medya, bilgisayar ve televizyona adeta hapsedilmişiz. Gelen bilgiler çoğu sağlıklı değil ama insanda ne yazık ki bunlara itibar ediyor. 

Kişinin duyduğu her sözü anlatması Kişiye günah olarak yeterde artar bile. 

Bunlar yetmezmiş gibi eskilerden aldığımız yalan tarih ve kültürlerle yaşar hale gelmişiz.

Arap kültürü, türk kültürü, acem kültürü, hint kültürü ve batı kültürü vs. insanı adeta esir almış. 

Kimse ayıklama yapmamış ve yaşadığımız kültürü zamanla din'leştermişiz ve yaşadığımız hayatı din zannetmişiz. 

Totemler oluşmuş hayatımızda, sahte tanrılar ve rabler oluşmuş kafamızda oluşturduğumuz din'e inanır hale gelmişiz. 

Haliyle beynimiz çöpten geçilmez hale gelmiş ve bu bozuk inançla Allah'ın huzuruna nasıl çıkarım diye hiç düşünmemiş beyinler nasıl kurtaracak kendini azaptan?

Dinler kültür olunca vahiyde örtülmüş oluyor. Elbet kültürler ortadan kalksın diye bir iddiam yok; yararlı olanı almak, zararlı ve fıtrata müdahale edeni atmaktır. Atmazsan beynin bulanık hale hale gelir vahyi hiç göremez hale gelirsin.

Vahiyle dirilmeyen beyinler çöp olmaktan öteye geçmez, ahirde ise o çöp bilgiler insanın başına çok işler aşacak.

Kirli bardağın içine giren suyun temiz kalması mümkün müdür?

Dünya genelinde maalesef kirli ve kirlenmiş bir çok dini bilgi mevcut insanlar araştırmadan soruşturmadan körü körüne inanıyor ve batıl inancından taviz vermiyor. Dinin samimi adamı yok, piyasada bir çok sözde din adamı var insanları da yanlış yönlendiriyorlar. Karşı çıkınca sen hocadan daha mı iyi bileceksin diyorlar.

Mezarlıklar dinini tam öğrenip yaşamadan ölen yığınlara dolu. Suçu kimde ve nasıl arayacak insan. Şeytan inkar edecek, peşinden gittiklerin hoca, hacı sahip çıkmayacak, ailen bile seni yalnız bırakacak. Hala 6236 adet gönderilmiş okumadığın mesajın var. "Ne zaman açıp okuyacak ve hayatına yansıtacaksın."

Vahiysiz kalmış beyinler kirli beyindir ve o kirli beyinde maalesef çöp yığınıdır. "Hiç yaradan yarattığı kulunu bilmez mi?"

Beyinde olan…

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN