Berat Albayrak açıkladı: Türkiye'nin ekonomisi ABD'li McKinsey şirketine emanet!

Hazine Bakanı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta açıklanan YEP ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken "“Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik" açıklamasında bulundu.

28-09-2018


Hazine Bakanı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında önemli açıklamalarda bulunurken geçen hafta açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ MCKINSEY KONTROLÜNDE OLACAK

Bakan Albayrak, YEP'in üç ana başlığı kapsadığını vurgularken bunları dengelenme, disiplin ve dönüşüm olarak sıraladı. Özellikle değişim (dönüşüm) ile ilgili yeni bir birim kurduklarını açıklayan Albayrak, "Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek" dedi.

 

McKinsey’in işletmelere, kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönetim danışmanlığı hizmeti veren ABD merkezli uluslararası firma olduğu biliniyor.

Etiketler : #Berat   #Albayrak   #açıkladı:   #Türkiye'nin   #ekonomisi   #ABD'li   #McKinsey   #şirketine   #emanet!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN