Belçika’da bir Müslüman işadamı: İslam’ın gereğini yapıyorum

Belçika’nın başkenti Brüksel’de otelinin kapılarını evsizlere açan 68 yaşındaki Faslı Ahmed bin Abdurrahman, geceleri de şahsi aracıyla muhtaçlara ekmek dağıtarak İslam’ın gereğini yaptığını söylüyor.

07-11-2021


 

Ahmed bin Abdurrahman, Brüksel’in merkezindeki turistik Grand Place’e çıkan, dar ve renkli sokakların birinde 27 yıldır otel işletiyor.

Fas’ın Cebelitarık kıyısındaki Tanca şehrinde doğan Abdurrahman, Belçika’ya geldiği ilk yıllarda aynı sokakta restoran işiyle uğraşmış.

Yabancıların daha kolay telaffuz edebilmesi için kendisini “Ben” olarak tanıtan, neşeli, enerjik ve girişken yapısıyla Brüksel’de geniş çevre edinen Abdurrahman, yardım faaliyetlerinin yanı sıra, sıra dışı kişiliğiyle de takdir topluyor.

Belçika’dan önce bir süre ABD’nin San Francisco kentinde yaşadığından, akıcı Amerikan aksanıyla İngilizce konuşan Abdurrahman, 7 dil biliyor.

Piyano çalan, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) sertifika programına katılan, Rusya’dan Japonya’ya farklı kültürleri deneyimlemek için seyahatler yapan, dünya liderlerini görme fırsatı yakalayan Abdurrahman, Brüksel’de satın aldığı iki apartmanı birleştirip Kuzey Afrika’nın gösterişli mimarisine uygun inşa ettirerek burayı otele dönüştürmüş ve otelin kapılarını muhtaçlara açmış.

Oteli Belçika’da başbakan, bakan, kraliyet ailesi mensupları ve büyükelçiler ziyaret etmiş.

Abdurrahman, liderlerle çektirdiği fotoğrafları otel resepsiyonunun duvarında gururla sergiliyor.

Abdurrahman, AA muhabirine, İslam’ın emirlerini uyguladığını söyleyerek “Zor durumdaki insanlar için yaptıklarımla gurur duyuyorum. Ben bir hümanistim, Müslüman’ım.” dedi.

Bundan 6-7 yıl önce otelinde kalanların çoğunlukla Suriyeli olduğunu belirten Abdurrahman, Kuzey Afrika’nın yanı sıra Irak, Eritre ve Afganistan’dan gelenlerin de bulunduğunu belirtti.

Abdurrahman, “(Mültecilere) Onlara otelde yemek veriyorum. Hastaneye götürüyorum. Onlara buranın ‘cennet’ olmadığını da anlatıyorum. İçlerinde memleketine dönenler de oluyor. Uçağa kadar eşlik ediyorum.” diye konuştu.

Belçika’da sığınmacıların kabulünden sorumlu federal ajans Fedasil’in Brüksel’deki merkezi “Petit Chateau”dan yetkililerin kendini aradığını belirten Abdurrahman, kurumun yükünü paylaştığını vurguladı.

Evsizlerden Hasan Yusuf, iki haftadır Abdurrahman’ın otelinde kaldığını, bacağından ameliyat edildiğini, salgın nedeniyle iş bulamadığını anlattı.

Geceleri fırınlarda kalan unlu mamulleri toplayıp kapı kapı dağıtıyor

Abdurrahman, son 6 yıldır belirlediği birkaç fırına akşamları giderek ellerinde kalan ürünleri topluyor.

Fırınlardan aldıklarını birkaç seferde taşıyan Abdurrahman, lüks marka aracını bunlarla dolduruyor.

Abdurrahman, gece 01.00’e kadar süren turunda daha çok “Kağıtsız” olarak bilinen, yıllardır ülkede yaşamasına rağmen oturum ya da çalışma izni verilmeyen göçmenlerin kapılarını çalıyor.

Ahmed bin Abdurrahman’ın geleceği saati bilen göçmenler de ya fırının kapısında bekliyor ya da evlerinin önüne çıkıyor.

Bu göçmenlerden Ahmed Muhammed, Abdurrahman’ın bir gecelik turunu görüntüleyen AA kamerasına yaptığı açıklamada, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde insanların yardımına koştu. Çok iyi biri. Allah kabul etsin.” dedi.

Abdurrahman, her gece yaptığı yardımların kendini zinde tuttuğunu; 68 yaşında olmasına rağmen çok daha genç hissettiğini söylüyor.

 

 

Etiketler : #Belçika’da   #bir   #Müslüman   #işadamı:   #İslam’ın   #gereğini   #yapıyorum   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN