Belçika'da peçeli Müslümana 18 ay hapis

Belçika'da 'nikab' adı verilen peçe giydiği için polis tarafından müdahale edilen ve polise direnen Müslüman bayan için 18 ay hapis cezası isteniyor.

10-12-2015


Belçika'da Başsavcılık, 'nikab' adı verilen peçe giyen Müslüman bir bayana, polis tarafından kontrol edildiği sırada güç kullanarak karşı çıktığı iddiasıyla 18 yıl hapis cezası verilmesini istiyor.

Müslüman bayan 2012 yılı başında Brüksel'de polis tarafından peçeli olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak karakola götürüldü. Belçika'da kadınların peçe takarak yüzlerini örtmeleri kanunen yasaklanmıştı.

Mahkemeye birçok polisin tanık olarak katılacağı bildirildi. Gözaltına alma sırasında Müslüman bayanın iki polisi yaraladığı öne sürüldü. Müslüman bayanın karakola götürülmesi nedeniyle olaylar meydana gelmiş, Brüksel'in Molenbeek semtinde gençlerle polis arasında çatışma çıkmıştı.

2011'den beri Belçika'da geçerli olan peçe yasağı kanununa göre, bu şekilde yüzünü örten bayanlara 140 Avro para cezası veriliyor. Tüm ülkede peçe takan Müslüman bayanların sayısı ise yalnızca 270.

 

Dünya Bülteni 

 

Etiketler : #Belçika'da   #peçeli   #Müslümana   #18   #ay   #hapis    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN