Başörtüsü eylemleri bayramda da devam etti

Türkiye Başörtüsü Platformları, Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı ve Konya'da yine meydanlardaydı

13-09-2010


İslam ve Hayat

Başörtüsü yasağı, son olarak referandum sandığının da "kamusal alan" ilan edilmesiyle yeni bir mevki daha kazanırken, Türkiye Başörtüsü Platformları bileşenleri de çeşitli noktalarda haftalık eylemlerine devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü yine meydanlarda olan Başörtüsü Platformları, Kocaeli,Sakarya, Ankara, Akyazı ve Konya'da yaptıkları eylemlerle "Başörtüsüz asla" mesajı verdiler.

Konya'daki 157. eylemde ise "Hayatlarına 11 ay 29 güne dinin müdahalesini kabul etmeyenler dinin bayramına müdahale ediyorlar. Müslüman halkımız kendi bayramını, kendi dininin esasları üzerine ilan edip kutlama hususunda dahi özgür bırakılmıyor.

Laik devletin, dine müdahale etme ve dini alanların sınırlarını kontrol etmede müdahil bir güç olarak kullandığı kurumlar da din hususunda ve onun kutsal günleri hakkında devletin resmi ideolojisine uygun uygulamaları halkımıza dayatıp, halkımızın dinine seküler bir anlayışla müdahil olmaktadırlar.

Bayramlarımızın adına bile karışmakta, fıtr bayramımızı, mübarek ramazan bayramımızı, şeker bayramına dönüştürmeye çalışmaktadırlar.

Hicretin 1431. senesinde kadir gecesini Kur-an’ın indirilişinin 1400. yılı olarak değerlendiren anlayışın, kendisini seküler ideolojilerin çizgisinin dışında tutabilmesinin imkânı var mıdır? Dinin en mübarek günlerini dahi seküler bir takvimle ifade eden anlayışın bayramımıza müdahalesinin de dini olduğunu kabullenmek gayet müşkil olacaktır." denildi.

Kocaeli'deki 282. eylemde Mazlumder Kocaeli Şubesi adına Sinan Çamurcu, "İşgal altındaki Afganistan’da, içinde maalesef Türkiye’nin de olduğu NATO birliklerinden Amerikalılar çoluk çocuk demeden sivilleri öldürüyor. Filistin’i işgal eden Siyonist rejim her türlü kutsal hakları çiğneyerek bayramın birinci günü Gazze’yi bombaladı ve beş kişiyi yaraladı. Yeryüzünde büyüklenenler, ezilenleri acımasızca sömürerek yaşam haklarını ellerinden almaktan çekinmiyorlar. Böyle bir ortamda ‘’Toplumsal barış’’ veya ‘’Bir arada yaşama’’ gibi büyülü kelimeleri kullanmak bizler için çok zor." mesajı verildi.

Başörtüsü eylemleri Sakarya'da 261., Ankara'da 241. ve Akyazı'da 188. basın açıklamalarıyla devam etti.

 

Etiketler : #Başörtüsü   #eylemleri   #bayramda   #da   #devam   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN