Başörtüsü direnişi devam ediyor

Sakarya'da 250., Kocaeli 271., Konya'da 146., Akyazı'da 177. ve Ankara'da 230. başörtüsüne özgürlük yapılırken, eylemlerde Türkiye'nin ve dünyanın gündemine kayıtsız kalınmadı

27-06-2010


 İslam ve Hayat

Türkiye Başörtüsü Platformları, tevhid-adalet-özgürlük mücadelesine devam ediyor. Bu hafta 5 farklı noktada platformlar tarafından eylemlerde başta başörtüsü yasağı olmak üzere birçok konu gündeme getirildi. Sakarya'daki 250. eylemde SAGİR Başörtüsü Platformu adına İlim ve Hikmet Vakfı'nın yaptığı açıklamada "Kronikleşen başörtüsü yasağı ve ayrımcılığın gelmiş olduğu nokta, toplumsal barış ve huzur açısından oldukça vahimdir. Hükümetin bu haksızlık karşısındaki iktidarsızlığı ortadadır. Muhalefetin ise çözüme katkı sağlamak yerine başörtüsü sorununu, “siyaset girmezse kendiliğinden çözülür” gibi ilkel gerekçelere bağlaması; çağı okuyamayan, nesnel, yasakçı bir parti politikasının ürünü olabilir." denildi.

Kocaeli'deki 271. eylemde ise son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak "İnsanın en temel hakkı yaşam hakkıdır. Yaşam hakkını elden almak terörizmdir. Bunu kim yaparsa yapsın teröristdir. Marmara gemisinde silahsız insanlara insani yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan insanların yaşam hakkını elinden alanla, İstanbul Halkalı'da servis aracını bombalayan arasında herhangi bir fark yoktur. İkisinde de yaşam hakkını ihlal vardır. Yaşanan saldırıları bu meydandan şiddetle kınıyoruz, faillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz." denildi.

Başörtüsüne özgürlük eylemleri Konya'da 146., Akyazı'da 177. ve Ankara'da 230. hafta basın açıklamalarıyla devam etti.

 

Etiketler : #Başörtüsü   #direnişi   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN