Başörtülüleri polis zoruyla okuldan çıkardılar

Osmaniye’de zorbalar yine işbaşında. Başörtüsüyle okumak isteyen ilköğretim öğrencileri sabah erken saatlerde okulun önüne gelen polisler tarafından zorla okul dışına çıkarıldı.

02-10-2011


Osmaniye’de daha önce de okula başörtüleriyle gitmek isteyen öğrenciler çeşitli engellerle karşılaşmışlardı. Okulların açıldığı ilk günlerde Yavuz Selim ve Yalım Erez ilköğretim okullarında öğrenciler başörtüsüyle okula alınmamış, veli ve öğrencilerin uğraşları sonucu okul yönetimleri yaklaşık iki haftadan beri öğrencilere müdahale etmiyordu. Ancak 29.09.11 tarihinde Yavuz Selim İlköğretim okulunda okuyan Hümeyra Katar, İrem Katar ve Sedanur Uçar adlı öğrenciler her zamanki gibi okula başörtüsüyle geldiklerinde okul kapısında bekleyen polisler tarafından okula girişleri engellendi. Yine Yalım Erez İlköğretim okulunda okuyan Ayşe Özdil okul yönetimi tarafından okula alınmayarak eğitim hakkı engellendi. Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri olaya tepki göstererek ‘Öğrencilerimizin eğitim hakkı hukuksuz bir şekilde engelleniyor ve bize milli eğitim bakanlığının okullara göndermiş olduğu genelge gerekçe olarak gösteriliyor.’ ifadelerini kullandılar.

Öğrenci velileri yapılan bu hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayacaklarını ve gereken yerlere suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Öğrenci velisi Sedat Uçar ‘Anayasada ilköğretim öğrencisinin hiçbir şekilde okuldan çıkarılamayacağına dair madde var. Çocuklarımızın eğitim hakkını engelleyenler suç işliyor. Milli eğitim bakanlığı okula gönderdiği genelgeyi neye göre yayınlamış anlamış değiliz.’diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(Kaynak: Haksöz Haber) 

Etiketler : #Başörtülüleri   #polis   #zoruyla   #okuldan   #çıkardılar    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN