Başbakanlık: Uçağı Suriye düşürdü

Başbakanlık Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalktıktan sonra bugün saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını Suriye'nin düşürdüğü ve gerekli adımların atılacağını açıkladı.

23-06-2012


Başbakanlık Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalktıktan sonra bugün saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını Suriye'nin düşürdüğü ve gerekli adımların atılacağını açıkladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan açıklamada, "İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde, uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır" denildi. Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamada, 22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için Malatya Erhaç meydanından kalkış yapan uçağın radar ve telsiz temasının kesilmesi akabinde yaşanan gelişmelerin, Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda ele alındığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde, uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır. Pilotlarımız dahil, arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır."

UÇAĞI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz'de Suriye karasularında düşen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağını arama çalışmaları devam ediyor.

Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalktıktan sonra bugün saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç'taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Adana İncirlik'ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı sahil güvenlik feribotu da arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye hareket etti. İskenderun'a bağlı Arsuz beldesi açıklarında Sahil Güvenlik botları arama çalışmalarına devam ediyor.  

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Başbakanlık:   #Uçağı   #Suriye   #düşürdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN