

Başbakan Yıldırım'dan Doğu Türkistan yorumu: Çin’in toprak bütünlüğü bizim için çok önemli
“Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.
19-06-2018
Başbakan Binali Yıldırım, internet üzerinden yayın yapan bir Tv kanalında soruları yanıtladı.
Programda kendisine Doğu Türkistan’a ilişkin de bir soru yöneltilen Yıldırım, tepki çeken bir açıklama yaptı.
YILDIRIM’DAN ‘ÇİN’İN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ’ VURGUSU
Yıldırım, “Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt verirken “Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
DOĞU TÜRKİSTANLILARA YÖNELİK ZULME DEĞİNMEDİ
Kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta Doğu Türkistanlılara yönelik zulme değinmeyen Yıldırım, Doğu Türkistanlıların Çin’in toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına karşı çıkmamaları gerektiğini de söyledi.
YILDIRIM’IN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE OLDU:
Doğu Türkistan konusu çok hassas bir konu. Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli. Doğu Türkistan soydaşlarımız, kardeşlerimiz var ama teröre bulaşırlarsa, toprak bütünlüğü, egemenlik haklarına açıkça karşı çıkarlarsa biz onlara olumlu bakmayız.
(İslam ve Hayat / Milli Gazete)
Etiketler : #Başbakan #Yıldırım'dan #Doğu #Türkistan #yorumu: #Çin’in #toprak #bütünlüğü #bizim #için #çok #önemli
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Filistin’de 14 yıl aradan sonra seçim kararı
Aksa için kırmızı alarm
Körfez ülkelerinin "barıştığı" El-Ulâ zirvesi üzerine
İşgalci Fransız ordusu Mali'de helikopterlerle düğün alanını bombaladı, 100 sivili katletti
Filistin’in ihtiyar delikanlısı sapanıyla işgal askerlerine karşı direniyor
Siyonist işgal rejimi aralarında kadın ve engellilerin de olduğu 48 Filistinliyi katletti
2020 yılı Yemen'de çok kanlı geçti
Aliyev arabulucu oldu, ‘Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşiyor’ iddiası
Makaleler
Hava Durumu