Başbağlar'ın yarası 15 yıldır sarılmadı

Başbağlar katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti. 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne bir katil sürüsü, akşam namazı sırasında baskın yaparak, 33 kişiyi hunharca katletti. Üzerinden 15 yıl geçen katliamdan geriye yetim çocuklar, dul kadınlar, gözyaşı ve ağıtlar kaldı.

05-07-2008


Başbağlar katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti. 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne bir katil sürüsü, akşam namazı sırasında baskın yaparak, 33 kişiyi hunharca katletti. Üzerinden 15 yıl geçen katliamdan geriye yetim çocuklar, dul kadınlar, gözyaşı ve ağıtlar kaldı. Suçsuz günahsız 33 insanını kaybeden Başbağlılar, bugün katliamda hayatını kaybedenleri dualarla anarak teselli bulmaya çalışıyor. Olayın faillerinin ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşması da yüreklerdeki acıyı iki katına çıkarıyor.

DİZİNDEKİ KURŞUN ACI HATIRASI
Katliamdan yaralı olarak kurtulan 3 kişiden biri olan Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar da olayın faillerinin halen bulunamamasına isyan etti. Dizinde o tarihten acı bir hatıra olarak kurşun bulunduğunu söyleyen Akarpınar, Başbağlar dosyasının ısrarla kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akarpınar, “Burada yakalanan 17 kişi vardı. Bunlar neden yakalandı, nasıl serbest bırakıldı? Bunlar hâlâ bizim için birer soru işareti. Erzincan DGM yakalananları neden serbest bıraktı? Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’ gerçek oldu” dedi.

KATİLLERİN YAKALANMAMASI ACIMIZI ARTTIRIYOR
Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde katillerin hâlâ yakalanmadığını söyleyen Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın da, katillerin yakalanmamasının acılarını daha da artırdığını söyledi. Başbağlar'ın yok edilmek istendiğini belirten Aydın, katiller yakalanmadığı sürece acılarının dinmeyeceğini kaydetti. Başbağlar katliamının geride bıraktığı 300'e yakın yetim ve dul insana da dikkat çeken Aydın, Başbağlar katliamının geride bıraktığı çocukların yetim ve boynu bükük büyüdüğünü söyledi. Yetim kalan çocukların bu gün birer delikanlı olduğunu hatırlatan Aydın, "Bu çocukları babasız bırakanlardan, kadınları dul bırakanlardan hesap sorulmaması, yüreğimizi yakıyor" dedi.

MEDYA İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR
Sözde aydın, yazar ve kartel medyasının Sivas olaylarında ölenler için her yıl ortalığı ayağa kaldırdığını ve Başbağlar’da katledilen masum insanları görmeyerek ikiyüzlü davrandığını vurgulayan Aydın, "Sivas'ı her yıl abartarak gündeme getiren bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye'nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı" dedi.

KATİLLER ARAMIZDA AMAYAKALANMADILAR
Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde görüştüğümüz Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Şerif Gül ise, katil sürüsünün yakalanmamasının acılarını iki katına çıkardığını ifade etti. Kanlı katillerin Başbağlar’ı haritadan sildiğini, 191 evi yakarak 33 kişiyi şehit ettiğini belirten Gül, “Başbağlar katliamının geride bıraktığı çocuklar, yetim büyüdüler. O günlerde çok küçüklerdi. Bugün ise katliamı konuşma ve anlama yaşındalar. Onlar şimdi birer delikanlı veya genç kız. Ama babasız büyüyen ve sık sık arkadaşları tarafından ‘Babana ne oldu?’ sorularına muhatap kalan çocuklar, ‘Babasız büyümenin ne demek olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bizi babasız bırakanlardan hesap sorulmaması, yüreğimizi yakıyor’ diye üzülüyorlar” dedi. Gül, “Sivas’ı hiç atlamayan bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye’nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Gerçekleri görsünler; bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum insan hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı” dedi. (Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Başbağlar'ın   #yarası   #15   #yıldır   #sarılmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN