Balyoz'un Cami bombalama timi lideri tutuklandı

Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban tutuklandı. Balyoz darbe planının hazırlandığı dönemde binbaşı olan Hüseyin Özçoban, cami bombalama eylemlerinin yer aldığı Sakal ve Çarşaf planlarını hazırlayarak bilgisayarında tutmakla suçlanıyor.

01-03-2010


Balyoz darbe planı soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan askerlerle ilgili adliye süreci başladı. Biri emekli 15 asker dün adliyeye getirildi. 
 
5'i savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılırken, 10 asker tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ile Yarbay Yusuf Kelleli'yi tutukladı. Emekli Başçavuş Ertan Karagöz ve 7 muvazzaf askeri ise serbest bıraktı. Balyoz darbe planının hazırlandığı dönemde binbaşı olan Hüseyin Özçoban, cami bombalama eylemlerinin yer aldığı Sakal ve Çarşaf planlarını hazırlayarak bilgisayarında tutmakla suçlanıyor.

26 Şubat'ta gözaltına alınan Konya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban, Genelkurmay Karargahı'nda çalışan Yarbay Hüseyin Topuz ve emekli Astsubay Ertan Karagözlü'nün aralarında bulunduğu 18 askerden 15'i dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Özel yetkili cumhuriyet savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ve Ali Haydar tarafından ifadeleri alınan askerlerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 10'u ise saat 20.45'te tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ile Yarbay Yusuf Kelleli tutuklandı. Emekli Başçavuş Ertan Karagözlü ve 7 muvazzaf asker ise serbest kaldı.

Konya İl Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Özçoban, Balyoz darbe planının hazırlandığı dönemde binbaşı rütbesindeydi. Fatih Camii'nin bombalanmasıyla ilgili ayrıntıları içeren 'Çarşaf eylem planı'nı kendi resmî bilgisayarında tuttuğu belirtiliyor. Ayrıntıları 20 Ocak'ta Taraf Gazetesi'nde yayımlanan Çarşaf eylem planına göre, dokuz kişilik eylem timinin, cep telefonu düzenekli patlayıcıyı Fatih Camii'nde cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirmesi öngörülüyor. Plan, cuma namazının hemen ardından cemaat dağılmadan bombanın patlaması için düğmeye basılması ve bölgedeki ajanların da provokasyon amacıyla Fatih esnafının arasına karışarak harekete geçmesi esasına dayandırılıyor. Bunun için 'Görevlendirme Çizelgesi' de hazırlanmış.

22 Şubat'ta gerçekleştirilen birinci dalga operasyonda, 2010'da yapılan operasyonda gözaltına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün aralarında bulunduğu 33 asker tutuklandı. Emekli orgeneraller İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Ergin Saygun ise kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Balyoz'un   #Cami   #bombalama   #timi   #lideri   #tutuklandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN