Bahçelievler'de Grup Yürüyüş ve Bünyamin Doğruer rüzgarı

Kur'an Nesli Kültür Merkezi ve Özgür-Der Bağcılar Temsilciliği'nin "Sözümüz Var Çağlara" sloganıyla düzenlediği konser ve şiir dinletisi Bahçelievler Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirldi. Grup Yürüyüş'ün ezgileriyle, şair Bünyamin Doğruer'in de şiirleriyle renklendirdiği program coşkulu geçti.

03-05-2010


İslam ve Hayat

Kur'an Nesli Kültür Merkezi ve  Özgür-Der Bağcılar Temsilciliği'nin "Sözümüz Var Çağlara" sloganıyla düzenlediği konser ve şiir dinletisi Bahçelievler Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirldi. Grup Yürüyüş'ün ezgileriyle, şair Bünyamin Doğruer'in de şiirleriyle renklendirdiği program coşkulu geçti.

Program İbrahim Ethem Şekerli'nin Saff Sûresi'ni ve mealini okumasıyla başladı. Programın sunuculuğunu yapan N. Mehmed Özkan'ın takdimiyle kürsüye gelen Bünyamin Doğruer, Davudî sesiyle okuduğu şiirleriyle unutulmaz bir sanat ziyafeti verdi. Doğruer'in ardından sahneye çıkan Grup Yürüyüş ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgileriyle salonda büyük bir coşku yaşanmasını sağladı.

Yeni albümlerinin yanı sıra, klasikleşmiş ezgilerden de örnekler sunan direnen sanatın etkili temsilcisi Grup Yürüyüş, zulümlere karşı ezgileriyle tevhid ve adalet çağrısını yineledi.

(Fotoğraflar: Mustafa Şahin)

Etiketler : #Bahçelievler'de   #Grup   #Yürüyüş   #ve   #Bünyamin   #Doğruer   #rüzgarı   
YORUMLAR
  • anti kapitalist   03-05-2010 13:34

    Benzer konser/dinleti organizasyonların daha sık, daha büyük mekanlarda ve katılımı daha yüksek olması/yapılması temennisi ile söz konusu organizasyonda emeği geçenleri kutlamakla başlıyorum önce. Grup Yürüyüş ve Bünyamin Doğruer abinin katılımıyla gerçekleşen gece oldukça doyurucu, görkemli ve nitelikliydi. Grup Yürüyüş her geçen gün sanatını daha yükseğe çıkarmaya devam ediyor.Nizamettin Türeyencinin Grup Yürüyüş ile çalışması alt yapıyı başarılı bir şekilde etkilemiş. Sokağın Direnen Sesi yürüyüşüne devam ediyor. Bu yürüyüşte onlarla beraber olmak onur verici. Gecede, Grup Yürüyüş solistlerinden M.Ali Aslan'ın Resmi ideolojinin kutsal sembolleri ile kuşatılmış bir salonda bu sembollerin gereksizliğini dile getirerek modern cahiliyeden ayrışma sorumluluğunu, net bir şekilde dile getirmesi bu grubu ve yaptıkları sanatı neden önemsediğimizi ortaya koyması bakımından önemliydi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN