Baas saldırılarında 86 Suriyeli daha katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 85 Suriyelinin daha katledildiği bildirildi.

05-08-2013


Suriye’de Esed güçlerinin, çeşitli kentlere hava ve karadan düzenlediği saldırılarda 85 kardeşimizin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 31, İdlib'te 20, Dera'da 10, Lazkiye'de 8, Humus'ta 6, Hama ve Halep'te 3'er, Deyru'z Zor'da 2, Kuneytra ve Rakka'da birer olmak üzere 85 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenler arasında 37 direnişçi ile 6 çocuk ve 7 kadının bulunduğunu belirten SNHR, Esed güçlerinin birçok kentte gece saldırılarına devam ettiğini iletti.

Öte yandan direnişçilerin Halep'teki Miniğ askeri havaalanın içerisinde subayların kaldığı binaya ağır silahlarla operasyon düzenlediğine değinen Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), operasyonun ardından binadan yoğun dumanların yükseldiğini kaydetti.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Lazkiye ve çevresinde yer alan Esed güçlerine askeri kontrol noktalarına ağır silahlarla saldırması üzerine 2 tankla birkaç zırhlı aracı imha ettiğini dile getiren LCC, direnişçilerin Lazkiye çevresinde Şebbiha milislerinin kaldığı binalara grad füzeleriyle saldırdığını ileri sürdü.

ÖSO'nun Dera kentinde de 2 tankı imha ettiğini aktaran LCC, Şam'ın Kalamun beldesi, Kadem, Berze ve Mudamiye bölgelerinde taraflar arasında yoğun çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Şam'daki İslam Tugayı'nın Esed güçlerinden ele geçirdiği tank ve zırhlı araçlarla Kasyon Dağı'nda konuşlanan Esed birliklerine saldırdığını ve rejime büyük zayiat verdirdiğini iddia eden LCC, kentin Duma, Dareya, Yermuk ve Doğu Guta bölgelerinin top, havan topu ve roketlerle vurulduğunu belirtti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Baas   #saldırılarında   #86   #Suriyeli   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN