Azgın azınlık tamtam dansına başladı

Azgın azınlığın bu faşizan kampanyalarına ve bunun karşısında toplumun taleplerine kulak vermek yerine, bu azgın azınlıkla uzlaşma yolları arayarak meseleyi daha da çözümsüzlüğe iten AKP'nin acziyetine karşı, bizlerin seslerimizi daha da yükseltmemiz gerekiyor.

20-10-2010


İslam ve Hayat

Yüce Allah'ın emri ve Müslüman kadının kimliği tesettürün önemli bir rüknu olan başörtüsüne karşı uygulanan yasakçı uygulamaların o da sadece üniversetelerde kaldıırlması yönündeki girişimler sürerken, İslami değerlere karşı düşmanlıklarını varlık sebebi haline getirmiş bulunan Kemalist azınlık azgınlık nöbetleri geçirmeye başladı.

Siyasette, üniversitelerde, yargıda, bürokraside ve medyada yer alan Kemalist azgın güruh, başörtüsü yasağının güçlü şekilde sorgulanmaya başlanması karşısında irtica yaygaraları kopararak yasağın devamından yana kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Kendilerini "Üniversiteler Konseyi" olarak adlandıran Darwinci akademisyenler başörtüsü yasağının devamı için imza toplarken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, konunun rejimle bağlantısını hatırlatıyor, AKP tarafından konuya dahil edilen CHP ise bu fırsatı iyi kullanarak kamusal alan vurgusuyla yasağın devamından yana ağırlığını koyuyor. Medyada yer alan Kemalist azgınlar ise, yasağın aslında özgürlüğün teminatı olduğuna toplumu ikna etmeye çabalıyor.

Azgın azınlığın bu faşizan kampanyalarına ve bunun karşısında toplumun taleplerine kulak vermek yerine, bu azgın azınlıkla uzlaşma yolları arayarak meseleyi daha da çözümsüzlüğe iten AKP'nin acziyetine karşı, bizlerin seslerimizi daha da yükseltmemiz gerekiyor.

Etiketler : #Azgın   #azınlık   #tamtam   #dansına   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN