Aynur Tezcan'ı yasakçı zihniyet öldürdü

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, çarşaflı olduğu için tedavisi yapılmadı. Aylarca bitkisel hayatta kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

17-11-2009


İslam ve Hayat

Soğuk algınlığı ve yüksek ateş nedeniyle 23 Nisan 2009'da İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Aynur Tezcan, görevliler hastanede yer olmadığını söylese de aslında çarşaflı olduğu için tedavi edilmemişti. Aynur Tezcan’ın sağlık durumunun kötülüğü yanlış uygulamalar neticesinde geri dönülemez bir hal almış ve Tezcan’ın -tıpta ölüm olarak nitelendirilen- beyin ölümü gerçekleşmişti. Ambulansla Çapa’ya götürülen Tezcan’ı gören sorumlu servis doktorunun ambulans şoförüne Aynur ve beraberinde gelen annesinin çarşafını göstererek azarladığı söyleniyor. Bunun dışında 7 saat boyunca doktorlar onunla ilgilenmedi ve ölüme terk etti. Bakalım hesabı sorulabilecek mi?

Aynur Tezcan'ın bitkisel hayata girdikten sonra çektiği dayanılmaz acılar geçtiğimiz günlerde ölümle sona erdi. Başörtülü ve dindar insanlara karşı yıllardır ekilen ayrımcılık ve kin tohumları bir kez daha başak verdi ve hayatının baharında bir genç kız yasakçı zihniyetin ektiği tohumların son kurbanı oldu. Türkiye Müslümanları, direnişte tereddüde devam ededursun, başörtüsünün ne olduğunu kavramaya çalışsın... Ama zulüm bir can daha aldı. Sırada kimin annesi, bacısı ya da kızı var?

Etiketler : #Aynur   #Tezcan'ı   #yasakçı   #zihniyet   #öldürdü   
YORUMLAR
  • Ahmet Örs   18-11-2009 21:05

    Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun! Hesabını biz burada soracağız! Rabbimiz de ahirette soracak!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN