Avrupa’da siyonizmi eleştirmek antisemitizm ile suçlanmak için yeterli

İngiliz İşçi Partisi eski Başkanı Jeremy Corbyn, parti üyeliğinin askıya alınmasıyla birlikte yaşananlar oldukça dikkat çekici.

19-11-2020


İngiliz İşçi Partisi eski Başkanı Jeremy Corbyn’in antisemitizm suçlamasıyla parti üyeliği askıya alınmasına sebep olan açıklamaları partinin yeni lideri  Keil Starmer tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Peki, antisemitizm olarak değerlendirilebilecek ne söylemişti Corbyn?

İsrail’in kaçak yerleşim yerleri kurmak adına Filistinlilerin binalarını yıkması başta olmak üzere attığı gayri hukuki adımları kamuoyu önünde eleştirmekten çekinmeyen Jeremy Corbyn, İslomofobi karşıtı açıklamalar da yapmıştı. İngiltere’de Müslüman toplumun düzenlediği iftar vb. programlara katılarak politik olarak durduğu yeri gösteren sol eğilimli Jeremy Corbyn anlaşılan o ki Siyonist çeteyi ve emperyalist odakları epey rahatsız etmiş.

Geçtiğimiz sene yaşanan seçimlerde alınan başarısız sonuçların sorumluluğunu üstlenerek istifa eden Corbyn’in askıya alınan parti üyeliği yapılan incelemelerden sonra tekrar iade edildi.  İşçi Partisi’nin şuan ki Keir Starmer ise kararı üzüntüyle karşıladığını söyledi. “Bunun, Yahudi toplumu ve antisemitizmle başa çıkmak için büyük mücadele veren İşçi Partisi üyeleri için başka bir acı verici gün olduğunu biliyorum. Sebep olunan acı ve insanların hissettiği travmanın farkındayım” diyerek Starmer de politik olarak durduğu yeri göstermiş oluyor. Üyeliğin iadesine karşın Corbyn’in partisinin parlamento grubuna katılamayacağı açıklandı.

Avrupa’da İsrail’in zulüm politikalarına karşı çıkan isimlere yönelik “antisemitizm” suçlaması yeni bir şey değil. Roger Garaudy’nin Siyonizm ile alakalı eserlerinden dolayı sansüre uğradığı ve Fransız vatandaşlığından atıldığını da hatırlatmak lazım. Durum böyle olunca Avrupa’nın ifade özgürlüğü ve doğuştan gelen haklar noktasındaki tutumu ister istemez tutarlılık testine tabi tutuluyor.

(Aburrahman Güner / H.Söz Haber)

Etiketler : #Avrupa’da   #siyonizmi   #eleştirmek   #antisemitizm   #ile   #suçlanmak   #için   #yeterli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN